Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ξεκινά διάλογος για την άμυνα - Η Βουλή ανοίγει κύκλο συνεδριάσεων για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων

Ξεκινά διάλογος για την άμυνα - Η Βουλή ανοίγει κύκλο συνεδριάσεων για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων
H Βουλή ανοίγει κύκλο συνεδριάσεων με αποκλειστικό θέμα την κατάθεση προτάσεων από τα κόμματα για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων
Η Βουλή αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζήτηση για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews.
Στα τέλη του Ιανουαρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ανοίγει κύκλο συνεδριάσεων  με αποκλειστικό θέμα την κατάθεση προτάσεων εκ μέρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για το τι πρέπει να γίνει στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Πρόκειται για πρωτοβουλία που ανήκει στον πρόεδρο της επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη και θετική ανταπόκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου, έστειλε τις σχετικές επιστολές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, για να ορίσουν εισηγητές.
Τα κόμματα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, θα κληθούν να καταθέσουν προτάσεις, οι οποίες μαζί με τα πρακτικά, θα συμπεριληφθούν σε κοινό πόρισμα.
Στη συνέχεια, το κείμενο αυτό θα υποβληθεί στον πρωθυπουργό, στους πολιτικούς αρχηγούς και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με στόχο να αποτελέσει εργαλείο για τις μελλοντικές κινήσεις.
Πάντως, τα μέλη της επιτροπής έχουν διαμορφώσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς το 2019 προηγήθηκε εκτενής ενημέρωσή τους από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με την υποστελέχωση σε έμψυχο δυναμικό και την ανάγκη ενίσχυσης των εξοπλιστικών να αποτελούν τα βασικά θέματα των ενημερώσεων.     
Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί βουλευτές στο παρελθόν έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη διαδικασία που προβλέπει πως η αγορά μέχρι και του πιο φθηνού ανταλλακτικού πρέπει να περάσει από τη Βουλή, καθώς πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και την καθήλωση αεροσκαφών λόγω της αδυναμίας προμήθειας ανταλλακτικών εγκαίρως.
Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, τα μέλη της κλήθηκαν να εγκρίνουν προμήθεια ανταλλακτικών που είχε εγκριθεί και το 2014 από τη Βουλή.
Σχετικά με το ζήτημα του έμψυχου δυναμικού, υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, έχει προαναγγείλει την πρόσληψη περίπου 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), που θα στελεχώσουν και τα τρία όλα των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης