Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κουκάκι: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους 20 συλληφθέντες – Στο αυτόφωρο τη Δευτέρα 13/1

Κουκάκι: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους 20 συλληφθέντες – Στο αυτόφωρο τη Δευτέρα 13/1
Στους 20 συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο, Δευτέρα 13/1, στο Αυτόφωρο
Σε βάρος των 20 εκ των 21 συνολικά συλληφθέντων στο Κουκάκι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για έξι αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Την Κυριακή 12/1 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα  οι 21 συνολικά συλληφθέντες στο Κουκάκι,  κατά την διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας το Σάββατο 11/1 στα κτίρια της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου που είχαν ανακαταληφθεί από αντιεξουσιαστές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα με δύο δικογραφίες, μεταξύ των οποίων ήταν και μία ανήλικη η οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.
Στους υπόλοιπους 20 ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο, Δευτέρα 13/1, στο Αυτόφωρο.
Οι εμπλεκόμενοι στην πρώτη δικογραφία διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.
Οι εμπλεκόμενοι στη δεύτερη δικογραφία διώκονται  για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.
Πάντως, οι κατηγορούμενοι κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια φώναζαν συνθήματα.
Νωρίτερα την Κυριακή 12/1, όταν οι 21 συλληφθέντες  προσήχθησαν στον Εισαγγελέα επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και περίπου 50 συγκεντρωμένων, φίλοι και αλληλέγγυοι των κατηγορούμενων, οι οποίοι πέταξαν στους άντρες της ΕΛΑΣ καφέδες και μπουκάλια νερό, αλλά καρέκλες από τις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία απέναντι από τα δικαστήρια.
Μάλιστα, πένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων μία σακούλα με ρούχα.
Τελικά, οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης, ενώ από την αστυνομία έγιναν 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης