Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 110.000 πελάτες της ΔΕΗ από την 1η Οκτωβρίου

tags :
Σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 110.000 πελάτες της ΔΕΗ από την 1η Οκτωβρίου
Υπερβαίνει τα 155 εκατ. ευρώ το ύψος των χρεών που έχει διακανονισθεί - Ανακόπηκε ο ρυθμός απώλειας συνεπώ πελατών

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΔΕΗ από την εφαρμογή του νέου προγράμματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών το οποίο εφαρμόζεται από την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι σήμερα έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους περίπου 110.000 πελάτες της ΔΕΗ και το ύψος των οφειλών που έχει μπει σε ρύθμιση είναι μεγαλύτερο από 155 εκατ. ευρώ.
Βεβαίως αν αναλογιστεί κανείς το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ που υπολογίζεται ότι έχει σταθεροποιηθεί (έχει σταματήσει να αυξάνεται) στα 2,6-2,7 δις ευρώ στην πραγματικότητα μιλάμε για σταγόνα στο ωκεανό.

Μείωση του ρυθμού αποχώρησης των συνεπών πελατών

Πάντως κρίνεται ως θετικό ότι από τον Οκτώβριο παρατηρείται σταθεροποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και βελτίωση της εισπραξιμότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον η ΔΕΗ εισπράττει μεγαλύτερα ποσά από αυτά που τιμολογεί, πράγμα που σημαίνει ότι εισπράττει και παλαιότερες οφειλές.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα πληροφορίες τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί ο ρυθμός αποχώρησης από τη ΔΕΗ των λεγόμενων «καλών» πελατών δηλαδή των καλοπληρωτών που αναζητούν καλύτερες τιμές στις ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας ρεύματος. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα περίπου 30.000 καταναλωτές «έφευγαν» από τη ΔΕΗ οικειοθελώς και αυτός ο αριθμός φαίνεται ότι το τελευταίο δίμηνο του 2019 εμφάνισε μείωση, ενώ επιπλέον 30.000 μετέπιπταν στη λεγόμενη καθολική υπηρεσία δηλαδή η ΔΕΗ έκανε άρση εκπροσώπησης τους λόγω οφειλών.

Νέα προϊόντα μετά το Πάσχα

Εν τω μεταξύ η ΔΕΗ στην προσπάθεια της να διαμορφώσει μια ελκυστική εμπορική πολιτική το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί τηλεφωνικές έρευνες ικανοποίησης πελατών, ενώ σχεδιάζει νέα προϊόντα τα οποία προβλέπεται να «βγουν» στην αγορά μετά το Πάσχα.
Ο σχεδιασμός της νέας εμπορικής πολιτικής της ΔΕΗ που θα περιλαμβάνει ειδικά πακέτα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις γίνεται από τον νέο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Γιώργο Καρακούση, που ανέλαβε τα καθήκοντα του τον Νοέμβριο του 2019 και έχει την ευθύνη της χάραξης της εμπορικής πολιτικής.

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες

Πάντως η εμπορική πολιτική της ΔΕΗ εξαρτάται από την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες σε ότι αφορά το μερίδιο που θα διατηρήσει στη λιανική αγορά ρεύματος. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Μνημόνιο η ΔΕΗ θα έπρεπε να έχει μειώσει ήδη το μερίδιο της στο 50% κάτι το οποίο δεν επετεύχθη παρά το μέτρο των δημοπρασιών ΝΟΜΕ το οποίο επιβάρυνε υπέρμετρα την οικονομικά κατάσταση της επιχείρησης και καταργήθηκε νομοθετικά με απόφαση της κυβέρνησης.
Στόχος του ΥΠΕΝ είναι να επιτύχει μια συμφωνία που θα επιτρέπει στη ΔΕΗ να διατηρήσει ένα μερίδιο στη λιανική της τάξης του 60% έναντι του περίπου 70% που βρίσκεται σήμερα. Οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες δεν θα είναι εύκολες και ξεκινούν ήδη αυτή την Τρίτη (14/1) με την έλευση στην Αθήνα τεχνικών κλιμακίων που θα έχουν επαφές με το σύνολο των εμπλεκομένων στην αγορά και βεβαίως με τους εκπροσώπους του ΥΠΕΝ κατά πάσα πιθανότητα περί τα τέλη της εβδομάδας.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης