Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων το πετρέλαιο μετά τη χαλάρωση της έντασης στη Μ. Ανατολή - Στο -1,26% το Brent

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων το πετρέλαιο μετά τη χαλάρωση της έντασης στη Μ. Ανατολή - Στο -1,26% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξης του -1,73%
Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων υποχώρησε σήμερα Δευτέρα (13/1) το πετρέλαιο στον απόηχο της αποκλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent υποχώρησε -1,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,16 δολ. ανά βαρέλι, ενώ οι απώλειες κατά την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώθηκαν στο -5,3%.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει σημείωσε απώλειες της τάξης του -1,73% στα 58,02 δολ. ανά βαρέλι, ενώ την περασμένη εβδομάδα η τιμή του υποχώρησε κατά -6,4% γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις 30 Ιουνίου του 2019.
Image
«Χωρίς ενεργειακές αναταραχές σχετικές με το Ιράν, ο πρόσθετος εφοδιασμός εκτός ΟΠΕΚ θα ξεπεράσει άνετα τη ζήτηση, θέτοντας καθοδικές πιέσεις στις τιμές», δήλωσε ο αναλυτής της AxiTrader, Stephen Innes, διευκρινίζοντας ότι «οι ελπίδες για πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ μπορεί να στηρίξει τις τιμές αυτή την εβδομάδα».
Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς οι δύο πλευρές θα υπογράψουν τη συμφωνία στην Ουάσιγκτον.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια είδηση αναφορικά με περαιτέρω εμπορικές συνομιλίες, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να δηλώνει ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας θα ξεκινήσουν μετά την υπογραφή της πρώτης φάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης