Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για ΠτΔ: Θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που μπορεί να συνθέσει

Πέτσας για ΠτΔ: Θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που μπορεί να συνθέσει
Η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι το πρόσωπο που θα προταθεί από τον Κ.Μητσοτάκη για την προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι κοινής αποδοχής που θα μπορεί να συνθέσει διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ.Πέτσας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας είπε ότι η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν επιδόθηκε σε ονοματολογία το διάστημα αυτό.
Μάλιστα ο κ.Πέτσας επικαλέστηκε την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι θα είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία θα κινείται στο 37% με 38% με βάση κάποιες προϋποθέσεις.
Ερωτηθείς για τα νέα επεισόδια στο Κουκάκι, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών αλλά για την ώρα – διευκρίνισε - δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.
Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα γίνει μία σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το β' εξάμηνο του 2020 και αυτό είναι δέσμευση του πρωθυπουργού.
Όπως είπε, μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση, αν και τόνισε ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης