Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για τον χρυσό μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας - Στο -0,61% και τα 1.550,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση για τον χρυσό μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας - Στο -0,61% και τα 1.550,65 δολ. ανά ουγγιά
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σκαρφάλωσε στα 1.590 δολ. ανά ουγγιά
Πτώση σημείωσε σήμερα Δευτέρα (13/1) ο χρυσός, καθώς η αποκλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, και η επικείμενη υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο απομάκρυναν τους επενδυτές επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε πτώση της τάξεως του -0,61% στα 1.550,65 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή είχε σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2013, και συγκεκριμένα στα 1.590 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη από αυτή του χρυσού, ενισχύεται κατά +0,20% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,66 γεν.
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμους αναμένεται να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας αργότερα εντός της εβδομάδας στην Ουάσιγκτον, με την Κίνα να προχωράει στην αγορά περισσότερων αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ θα άρουν ορισμένους από τους δασμούς που έχουν επιβληθεί στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να πραγματοποιούν εξαμηνιαίες συνομιλίες προκειμένου να συζητούν και να επιλύουν τις διαφορές τους.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια είδηση αναφορικά με περαιτέρω εμπορικές συνομιλίες, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να δηλώνει ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας θα ξεκινήσουν μετά την υπογραφή της πρώτης φάσης.
Πτωτικά κινήθηκε ο άργυρος, με απώλειες της τάξης του -0,47% στα 18,02 δολάρια, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε η πλατίνα, καθώς αποδυναμώθηκε -0,41% στα 982 δολάρια.
Αντίθετα ανοδική πορεία ακολούθησε το παλλάδιο, με κέρδη 0,45% και διαμόρφωση στα 2.082,20 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης