Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Εντατικές διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή

tags :
Creta Farms: Εντατικές διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή
Εντατικές διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή για την Creta Farms
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικές διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή, όπως ανακοίνωσε η Creta Farms.
Όπως τονίζεται, η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒEΕ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια της από 51/08.01.2020Επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό επί των κατωτέρω:
1. Με την από 19.11.2019 ανακοίνωσή της η Εταιρεία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι(α) έληξε η προθεσμία που είχε ταχθεί στους υποψήφιουςεπενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του ενεργητικού της Εταιρείαςκαι (β) ότι υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από δύο επενδυτικά σχήματα.
Ακολούθως, με την από 04.12.2019 ανακοίνωσή της η Εταιρεία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό (α) ότι,στο πλαίσιο ανάδειξης στρατηγικού επενδυτήγια την εξυγίανση της Εταιρείας,υποβλήθηκανστις Τράπεζες ανανεωμένες δεσμευτικές προσφορές από τα δύο επενδυτικά σχήματα και (β) ότι θαακολουθούσεη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών αυτών από τιςΤράπεζες σε συνεργασία με την ΕΥ, όπως προβλεπόταν από τους όρους της σχετικής διαδικασίας.
Σε συνέχεια των πιο πάνω αναφερθεισών ανακοινώσεων με την παρούσασας ενημερώνουμε ότι οι Τράπεζες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων, με ένα από ταδύο επενδυτικά σχήματα, η προσφορά του οποίου κρίθηκε προτιμητέα, τόσο ως προς την τελική διαμόρφωση της συμφωνίας εξυγίανσης, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτής και ότι από την επιτυχή κατάληξη αυτών των διαπραγματεύσεων εξαρτάται και η ανάδειξη του οριστικού στρατηγικού επενδυτή.
Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιούνται εντατικές συναντήσεις μεταξύ των Τραπεζών και του υποψηφίου στρατηγικού επενδυτή, στον οποίο έχουν παρασχεθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία, πληροφορίες αλλά και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας για να καταστεί εφικτή η διαπίστωση αλλα και η πλήρης εκτίμηση του συνόλου του ενεργητικού της Εταιρείας.
Η Εταιρεία θα ενημερώσει, όπως υποχρεούται, το Επενδυτικό Κοινό για κάθε περαιτέρω εξέλιξη ως προς την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
2. Σε συνέχεια της από 20.09.2019 ανακοίνωσηςτης Εταιρείας,με την οποία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότιβρίσκεται σε εξέλιξη ειδικός έλεγχος,που διενεργείται από την Deloitte Business Solutions AE αναφορικά με την Εταιρείακαι λοιπές εταιρείες του ομίλου, καθώς και σε συνέχεια σχετικής συνάντησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σας ενημερώνουμε ότι οι Τράπεζες και η Εταιρεία έχουν λάβει αναμορφωμένηοικονομική προσφορά από την ως άνω εταιρεία γιατο  ύψος της αμοιβής της και διερευνάται  η  εξεύρεσητων  απαραιτήτων  πόρων,  ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή και η παράδοση των πορισμάτων του ελέγχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης