Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Η αγορά πετρελαίου δεν πρόκειται να ισορροπήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020

Barkindo (ΟΠΕΚ): Η αγορά πετρελαίου δεν πρόκειται να ισορροπήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ τόνισε ότι το Ιράκ και η Νιγηρία εμφανίζουν μεγαλύτερη συμμόρφωση απέναντι στη συμφωνία για τις περικοπές
Τη θέση ότι η αγορά πετρελαίου δεν πρόκειται να ισορροπήσει κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020 διατύπωσε σήμερα (13/1) ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Πετρελαίου (IPTC).
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ ανέφερε ότι «η αγορά πετρελαίου δε δείχνει ότι θα ισορροπήσει το πρώτο τρίμηνο και το δεύτερο τρίμηνο του 2020».
Ωστόσο, ο κ. Barkindo διευκρίνισε ότι «το Ιράκ και η Νιγηρία εμφανίζουν μεγαλύτερη συμμόρφωση απέναντη στη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου».
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, δήλωσε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές θα συνεδριάσουν ξανά τον Μάρτιο προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της συμφωνίας.
«Είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για το εάν θα συνεχίσουμε τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μετά τον Μάρτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.
Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν εμβάθυνση των περικοπών κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2019, προκειμένου να αντισταθμίσουν την αυξημένη προσφορά πετρελαίου των χωρών εκτός ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης