Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ομαλοποίηση της πολιτικής σκηνής στην Ευρωζώνη βλέπει η Goldman Sahcs το 2020

tags :
Ομαλοποίηση της πολιτικής σκηνής στην Ευρωζώνη βλέπει η Goldman Sahcs το 2020
Τα κράτη μέλη να συμφωνήσουν ένα νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2021-2027 πριν από το τέλος του έτους
Μετά από ένα χρόνο με κρίσιμες εκλογές και αλλαγές στην ευρωπαϊκή ηγεσία, το 2020 θα μονοπωλήσουν δύο εκτιμήσεις: Οι κυβερνήσεις των τεσσάρων μεγάλων της Ευρωζώνης θα παραμείνουν στην εξουσία, παρά τις σημαντικές πιέσεις των λαϊκιστικών κομμάτων, και στην Ιταλία, ο νέος συνασπισμός θα πρέπει να αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων οι περιφερειακές εκλογές και τα πιθανά δημοψηφίσματα.
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση της Goldman Sachs για την Ευρώπη, εκτιμώντας ότι η μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη είναι η αποχώρηση της Angela Merkel, ενώ ο νέος συνασπισμός μειοψηφίας στην Ισπανία θα βρει υποστήριξη και ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα προωθήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Επίσης, αναμένει μια νέα εστίαση στην πολιτική της ΕΕ το 2020.
Image
Η νέα εγκατάσταση της προέδρου της Κομισιόν, von der Leyen, ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πολιτικό πρόγραμμα και θα μπορούσε να βοηθήσει στην ομαλοποίηση του εγχώριου πολιτικού περιβάλλοντος, ενώ οι πρόσφατες πιέσεις συντηρούν τα κίνητρα για ευρωπαϊκή συνεργασία και μεταρρυθμίσεις.
Επίσης, η Goldman Sachs αναμένει από την Επιτροπή να θέσει νέα κατεύθυνση σε διάφορους τομείς πολιτικής, όπως η κλιματική αλλαγή, η βιομηχανική στρατηγική και η μεταρρύθμιση της ΟΝΕ.
Τα χρονοδιαγράμματα πολλών από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι πιθανό να είναι μακρά και θα διαρκέσουν μέχρι το 2021 και μετά.
Αναμένει, επίσης, από τα κράτη μέλη να συμφωνήσουν ένα νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2021-2027 πριν από το τέλος του έτους, παρέχοντας έτσι χρηματοδότηση για τις προτεραιότητες της ΕΕ.
Μετά από ένα χρόνο που χαρακτηρίζεται από εκλογές και ανησυχίες για τον αυξανόμενο λαϊκισμό, η Gomdman Sahcs αναμένει ανανεωμένη εστίαση στο πρόγραμμα ευρωπαϊκής πολιτικής.
Οι ευρωπαϊκές εκλογές είχαν ως αποτέλεσμα μια κατακερματισμένη αλλά φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα λαϊκίστικα κόμματα δεν ανέτρεψαν τις κυβερνήσεις.
Επιπλέον, ορισμένοι από τους πολιτικούς κινδύνους που επιβάρυναν τις προοπτικές του 2019 έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες.
Σε συνδυασμό με τις λιγότερες εκλογές, γενικά βλέπει μια λιγότερο θορυβώδη πολιτική εικόνα στην Ευρώπη φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης