Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seibert (Γερμανία): Διεθνής διάσκεψη στο Βερολίνο για τη σύγκρουση στη Λιβύη

Seibert (Γερμανία): Διεθνής διάσκεψη στο Βερολίνο για τη σύγκρουση στη Λιβύη
Η διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα στο Βερολίνο
Διεθνής διάσκεψη για τη σύγκρουση στη Λιβύη με συμμετοχή των κύριων πρωταγωνιστών και των εμπλεκόμενων χωρών θα οργανωθεί τον Ιανουάριο στο Βερολίνο, δήλωσε σήμερα (13/1/2020) εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
«Οι προετοιμασίες για μια τέτοια διάσκεψη βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, και πρόσθεσε πως η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί «σε κάθε περίπτωση» τον Ιανουάριο και πως μπορεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
«Υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός για την ερχόμενη Κυριακή, αλλά σήμερα δεν μπορώ να κάνω επίσημη ανακοίνωση γι' αυτό», δήλωσε ο Steffen Seibert απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τουρκικά δημοσιεύματα που θέλουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας Tayyip Erdogan να μεταβαίνει στο Βερολίνο για την Διάσκεψη στις 19 Ιανουαρίου.
«Έχω δει τις αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά είπα αυτό που μπορώ να πω εδώ σήμερα», τόνισε ο κ. Seibert .
Γι' αυτόν τον σκοπό, τόσο η Καγκελάριος Angela Merkel, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas έχουν πραγματοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες σειρά επαφών με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Αφρικανική Ένωση.
Όλη η προσπάθεια, διευκρίνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και έχει ως στόχο την στήριξη των προσπαθειών του ειδικού απεσταλμένου του, του Ghassan Salame.
Ο κ. Seibert δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα λάβει μέρος στην Διάσκεψη ή όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης