Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ford: Πτώση 26% των πωλήσεων στην Κίνα το 2019 - Η εταιρεία δεν αναμένει ανάκαμψη

tags :
Ford: Πτώση 26% των πωλήσεων στην Κίνα το 2019 - Η εταιρεία δεν αναμένει ανάκαμψη
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφεται πτώση στις πωλήσεις
Οι πωλήσεις οχημάτων της Ford στην κινεζική αγορά κατέγραψαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πτώση κατά 26,1%, την ώρα που αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη κρίση στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της.
Ο αμερικανικός κολοσσός παρέδωσε 146.743 οχήματα στην Κίνα το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, 14,7% λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά.
Συνολικά πούλησε 567.854 οχήματα μέσα στο 2019.
Η Ford επιχειρεί να "αναστήσει" τις πωλήσεις της στην Κινεζική αγορά μετά την πτώση στα τέλη του 2017. Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις βυθίστηκαν κατά 37% στο 2018 μετά από μια πτώση 6% μέσα στο 2017.

Το σχέδιο της ανάκαμψης

Ο Anning Chen, πρόεδρος και CEO της Ford στην Κίνα, δήλωσε πως: «Η πίεση από εξωτερικούς παράγοντες και η πτωτική τάση στις βιομηχανίες θα συνεχιστεί και το 2020.
Θα χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειες για να ενδυναμώσουμε την γραμμή παραγωγής με πιο πελατοκεντρικά προϊόντα και εμπειρίες, ώστε να μετριάσουμε την εξωτερική πίεση και να βελτιώσουμε το κέρδος των εμπόρων».
Ο κατασκευαστικός κολοσσός σχεδιάζει να εισάγει περισσότερα από 30 καινούρια μοντέλα στην Κινεζική αγορά τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ σχεδόν το 1/3 από αυτά θα είναι ηλεκτρικά οχήματα.
Επιπλέον, θα δώσει έμφαση στο εγχώριο στοιχείο προσλαμβάνοντας περισσότερους Κινέζους υπαλλήλους με στόχο να βελτιώσει τις σχέσεις με τους ντόπιους συνεργάτες.
Στην Κίνα η Ford κατασκευάζει αυτοκίνητα μέσω της Κοινοπραξίας με την Chongqing Changan Automobile Co Ltd και την Jiangling Motors Corp Ltd (JMC).
Φημολογείται επίσης η συνεργασία με την Zotye Automobile Co Ltd για την πώληση φτηνών αυτοκινήτων.

Κοινό συμπέρασμα η ύφεση στην αγορά αυτοκινήτων

Από την άλλη ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ford στις ΗΠΑ, η General Motors ανακοίνωσε την πτώση των πωλήσεων στην Κινεζική αγορά κατά 15%.
Οι πωλήσεις άγγιξαν τα 3.09 εκατ. οχήματα το 2019, καταγράφοντας πτώση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM) προβλέπει πτώση στην αγορά αυτοκινήτων κατά 2% στο 2020 λόγω της οικονομικής ύφεσης και της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ.
Περίπου 28 εκατ. οχήματα πωλήθηκαν το 2018, καταγράφοντας πτώση 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ και το 2019 οι πωλήσεις έπεσαν 8% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης