Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Κάτι η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, κάτι η αδυναμία να ξεπεράσει τις 930 μονάδες, έφερε μικρές ρευστοποιήσεις. Δεν είδαμε διαθέσεις για μεγάλες πωλήσεις πάντως. Βέβαια τα περισσότερα βαριά χαρτιά κατέγραψαν απώλειες. Συνολικά ο τζίρος της αγοράς μαζί με τα πακέτα δεν ξεπέρασε τα 59 εκατ. ευρώ.

Ξεχώρισε φυσικά η μετοχής της Πειραιώς από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, λόγω και του δημοσιεύματος του BN. Η μετοχή έγραψε νέο υψηλό 20 μηνών στα 3,3940 ευρώ και έκλεισε λίγο χαμηλότερα από το συγκεκριμένο σημείο και στα 3,3020 ευρώ. Εξαιρετική η πορεία της την ώρα που οι άλλες τράπεζες κατέγραφαν απώλειες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έκλεισε με τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και ίσως πάει να επιβεβαιώσει τον 200άρη. Το θετικό σενάριο πρέπει να έχει ελάχιστο περιθώριο υποχώρησης ακόμα. Στα 1,8360 ευρώ και στο -2,34% αλλά με χαμηλό όγκο 425 χιλ. τεμάχια.

MIG (απάντηση): Καλό είναι να καταλαβαινόμαστε. Το ρεπορτάζ δεν αναφέρεται στα συνολικά δάνεια της MIG αλλά σε αυτά που έχει χορηγήσει η Τράπεζα Πειραιώς στη μητρική. Νομίζουμε πως αναφέρεται ξεκάθαρα. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 6,21% και στα 0,1094 ευρώ. Ο όγκος στα 9,4 εκατ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Καλή διόρθωση από τη μετοχή που έχει δώσει σημαντικά κέρδη το τελευταίο διάστημα. Υψηλός ο όγκος στη μετοχή ακόμα και αν αφαιρέσουμε το πακέτο που έγινε. Στα 12,06 ευρώ και στο -2,11%. Στις 16/1 θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα του 1 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΧΑΕ: Έχει βελτιώσει σημαντικά τη συμπεριφορά της και σήμερα κινήθηκε με μικρή άνοδο 0,63%. Ο όγκος στις 206 χιλ. τεμάχια. Η αύξηση του τζίρου στο ΧΑ και οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυσης της αποτίμησης του ΧΑ δίνουν πόντους στη μετοχή.

ΚΕΚΡΟΨ: Φαίνεται πως η καθυστέρηση στην εκδίκαση της προσφυγής του δημοσίου, είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, άρα δημιουργείται νέα σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχεδίων. Βγήκαν πολλά χαρτιά προς πώληση σήμερα, με αποτέλεσμα να γυρίσει χαμηλότερα η μετοχή. Στα 1,65 ευρώ έγινε το προηγούμενο stop των απωλειών.
Κλείσιμο στα 1,75 ευρώ με απώλειες 5,71% και όγκο 93 χιλ. τεμάχια.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Μεγάλο το ράλι της μετοχής και η αποτίμηση έχει φτάσει στα 17,7 εκατ. ευρώ. Βέβαια αν δούμε το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη προ φόρων και τόκων ήταν στα 1,52 εκατ. ευρώ από 1,37 εκατ. ευρώ και αν δεν υπήρχαν τα έκτακτα χρηματοοικονομικά έξοδα τα κέρδη θα μπορούσαν να ήταν στις 700 χιλ. ευρώ και όχι στις 221 χιλ. ευρώ.

Έχει πλέον η αποτίμηση ξεπεράσει την καθαρή θέση των 11,8 εκατ. ευρώ και θα θέλαμε να δούμε ετήσια αποτελέσματα προκειμένου να δούμε αν η αποτίμηση είναι γεμάτη ή αν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο. Με τα σημερινά δεδομένα θα λέγαμε πως δεν αδικείται πλέον στο ταμπλό.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Καλοδεχούμενη η αντίδραση της μετοχής. Στηρίζεται και από το βασικό μέτοχο και προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα 3,35 ευρώ που είχε σχετικά πρόσφατα. Πήγε μέχρι τα 3,73 ευρώ ενδοσυνεδριακά αλλά έκλεισε στα 3,62 ευρώ με οριακή άνοδο. Ο όγκος μόλις στις 10 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Και πάλι μεγάλος όγκος στη μετοχή. Συνολικά έγιναν στη μετοχή 76 χιλ. τεμάχια και στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν γίνει περίπου 180 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι και μικρός ο όγκος για τα δεδομένα της μετοχής. Μας δίνει την εικόνα η πορεία της μετοχής πως γίνεται προσεκτικό μάζεμα εντός της ζώνης συσσώρευσης των τελευταίων τριών μηνών.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Με όγκο η κίνηση της μετοχής. Στα 0,9850 ευρώ και στο +9,44% με όγκο 17 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 23,6 εκατ. ευρώ. Η στήλη είναι πιο θετική για τη συγκεκριμένη σε σύγκριση με την Αλουμύλ, αλλά και εδώ πρέπει να δούμε απομόχλευση.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Με καλό όγκο συνέχισε υψηλότερα και αν πήγαινε καλύτερα η αγορά ίσως και το δικό της κλείσιμο να ήταν καλύτερο. Τελικά έμεινε αμετάβλητη στα 0,73 ευρώ με υψηλό ημέρας στα 0,77 ευρώ και όγκο 35 χιλ. τεμάχια. Προσπαθεί να ξεφύγει από τη συσσώρευση και μάλλον μπορεί να το πετύχει. Η αποτίμηση χαμηλή, ενώ με τους νέους μετόχους θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερα σχέδια και καλύτερη πορεία στο μέλλον.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης