Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: Απαραίτητη η συμμετοχή των εκπροσώπων της Λιβύης στη σύνοδο του Βερολίνου, για μια συνολική προσέγγιση

Conte: Απαραίτητη η συμμετοχή των εκπροσώπων της Λιβύης στη σύνοδο του Βερολίνου, για μια συνολική προσέγγιση
Οι Λίβυοι θα εκπροσωπηθούν στο Βερολίνο επειδή είναι αδύνατον να συζητήσουμε το θέμα της Λιβύης χωρίς μια συνολική προσέγγιση, είπε ο Conte
Οι εκπρόσωποι της Λιβύης θα μετάσχουν στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή 19/1, με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης στη λιβυκή κρίση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.
«Οι Λίβυοι θα εκπροσωπηθούν στο Βερολίνο επειδή είναι αδύνατον να συζητήσουμε το θέμα της Λιβύης χωρίς μια συνολική προσέγγιση», είπε ο Conte, σημειώνοντας ότι η Ρώμη ανέκαθεν ακολουθούσε αυτόν τον δρόμο, συνομιλώντας με όλες τις πλευρές.
Ο Conte χαιρέτισε τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λιβύη, επισημαίνοντας τον ρόλο που έπαιξαν η Ρωσία και η Τουρκία για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.
Υπογράμμισε όμως ότι «δεν μπορεί να διατηρηθεί η εκεχειρία χωρίς επιπρόσθετες, διεθνείς προσπάθειες ευρείας κλίμακας».
Στα πρώτα στάδια της προετοιμασίας αυτής της συνόδου στο Βερολίνο δεν είχαν εμπλακεί καθόλου οι Λίβυοι, γεγονός που είχε επικριθεί από την Ιταλία και τη Ρωσία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio, ενημέρωσε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τυνησία ότι θα προσκληθούν στο Βερολίνο και οι ηγέτες των γειτονικών χωρών της Λιβύης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης