Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Νέο πογκρόμ κατά στρατιωτικών για το δίκτυο Gullen – Συνελήφθησαν 176

Τουρκία: Νέο πογκρόμ κατά στρατιωτικών για το δίκτυο Gullen – Συνελήφθησαν 176
Από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016 έχουν φυλακιστεί περίπου 80.000 άνθρωποι
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το πογκρόμ κατά στρατιωτικών στην Τουρκία, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνδέονται με το δίκτυο του F. Gullen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον «εγκέφαλο» του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του Erdogan τον Ιούλιο του 2016.
Συγκεκριμένα, Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν να συλληφθούν 176 στρατιωτικοί τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συνδέονται με το δίκτυο Gullen, του ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και που έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε την οποιαδήποτε ανάμειξη στο πραξικόπημα.
Η νέα επιχείρηση της αστυνομίας συντονίστηκε από τη Σμύρνη (Ιζμίρ) και είχε στο στόχαστρο στρατιωτικούς σε 49 τουρκικές επαρχίες, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 143 λοχαγοί, εκ των οποίων 97 εν ενεργεία, και 33 υπολοχαγοί, 11 εν ενεργεία καθώς και έξι χειριστές μαχητικών αεροσκαφών F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Στις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα φυλακίστηκαν περίπου 80.000 άνθρωποι ενόψει των προσαγωγών τους σε δίκες, ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, ακόμα και δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί αποπέμφθηκαν, αποτάχθηκαν, ή απολύθηκαν από τις θέσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης