Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haftar (Λίβυος στρατάρχης): Όχι στην τουρκική απληστία – Έγγραφο προδοσίας η συμφωνία κατάπαυσης πυρός

Haftar (Λίβυος στρατάρχης): Όχι στην τουρκική απληστία – Έγγραφο προδοσίας η συμφωνία κατάπαυσης πυρός
Είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε συμφωνία σταματήσει την αιματοχυσία είπε ο στρατάρχης Haftar
Τα πυρά του κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο στρατάρχης της Λιβύης, Halifa Khaftar, ο οποίος αποχώρησε νωρίς σήμερα Τρίτη 14/1 το πρωί από τις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα για την κρίση στη Λιβύη.
Ο Haftar, ο οποίος δεν υπέγραψε το κείμενο για την κατάπαυση πυρός, υποστήριξε ότι του παρουσιάστηκε ένα «έγγραφο ψεύδους και προδοσίας».
«Δεν θα υπάρξει καμία υπογραφή για διάφορους λόγους, ο σημαντικότερος από τους οποίους είναι η κακή πρόθεση της Τουρκίας να επιβάλλει τον εαυτό της ως μέρος στη Λιβύη για να νομοθετήσει παράνομο Μνημόνιο.
Η Λιβύη είναι για τους Λίβυους» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter και συγκεκριμένα στον λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ο Haftar, αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών.
«Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα σταματήσει την αιματοχυσία στη βάση της εξάλειψης της τρομοκρατίας, τη διάλυση των πολιτοφυλακών και την επιστροφή στη νομιμότητα του λιβυκού στρατού, μέσα σε ένα πλαίσιο για τη Λιβύη.
Αλλά οι έντιμες επιθυμίες μας συγκρούστηκαν με την ατζέντα της τουρκικής απληστίας» υποστήριξε σε δεύτερη ανάρτηση του ο Haftar, ο οποίος σε τρίτο tweet του χαρακτήρισε το έγγραφο της συμφωνίας, «έγγραφο ψεύδους και προδοσίας».
«Ο γενικός διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης δήλωσε ότι το έγγραφο που παρουσιάστηκε μπροστά μου ήταν ένα έγγραφο ψεύδους και προδοσίας, κάτι που η GNA (σ.σ.: Sarraj) είναι πάντα ευτυχής να υπογράψει.
Αλλά τα πραγματικά χέρια μας στη Λιβύη δεν θα μπορούσαν ποτέ (να το υπογράψουν).
Ζούμε και πεθαίνουμε με τιμή» ανέφερε ο Haftar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης