Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στο πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,76% και τα 64,69 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κέρδη στο πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,76% και τα 64,69 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξεως του +0,57%
Κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (14/1) το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά 0,76% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,69 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει απώλειες της τάξεως του -1,26% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,57% στα 58,41 δολ. ανά βαρέλι, με τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης να ανέρχονται στο -1,73%.
Image
Οι επενδυτές αναμένουν την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, μέσω της οποίας το Πεκίνο θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων, ενώ η Ουάσιγκτον θα μειώσει τους δασμούς που έχει επιβάλει στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Αργότερα εντός της ημέρας θα δημοσιευτούν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που αφορούν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου, ενώ αύριο αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας της χώρας.
Σημειώνεται ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2020, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση των αποθεμάτων κατά 3,6 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης