Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές
ΑΓΟΡΑ: Ο τζίρος είναι χαμηλός λένε οι αναλυτές στις τελευταίες συνεδριάσεις και δε μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο momentum. Από την άλλη οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με απώλειες, οπότε λαμβάνουμε τάση και από εκεί.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με οριακή άνοδο και χαμηλό τζίρο με αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να μην έχουν κάνει πράξη και μερικές ακόμα να έχουν όγκο κάτω από 100 τεμάχια. Γρήγορα όμως γύρισε σε απώλειες ο γενικός δείκτης ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές. Δεν ξεχωρίζουν μετοχές στα πρώτα λεπτά κυρίως έχουμε «αναγνωριστικές» κινήσεις.

ΕΧΑΕ: Ο επίσημος δικτυακός τόπος της οργανωμένης αγοράς από χθες το απόγευμα έχει «πέσει» με αποτέλεσμα να μην έχουμε εικόνα για τις εταιρικές ανακοινώσεις. Όχι ότι υπάρχουν και σημαντικές αυτήν την περίοδο για τις εισηγμένες.

AUTOHELLAS: Στα 10 ευρώ από 8,07 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο η Euroxx διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Η τιμή στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 41%. Με βάση τις εκτιμήσεις για το 2020 η ΑΧΕ πιστεύει πως η μετοχή παίζει με p/e 9 φορές, ΕV/EBITDA 4,2 φορές, net debt/EBITDA 2,6 φορές, P/BV 1,2 φορές και με μερισματική απόδοση 5,9%.

Σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του κλάδου η Autohellas είναι μακράν η φθηνότερη και σε όρους p/e για το 2020 και σε όρους ΕV/EBIT αλλά και σε μερισματική απόδοση. Σε όρους EV/EBITDA είναι κοντά στις Avis, Europcar, Sixt και United International Transportation, οι οποίες είναι οι ομοειδείς εταιρείες.

ΟΠΑΠ: Η μετοχή στις 16 Ιανουαρίου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,95 ευρώ. Άρα στις 15/1 κατοχυρώνουν δικαίωμα οι κάτοχοι μετοχών.

JUMBO: Στις 21/1 έχει γενική συνέλευση και στις 24/1 θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα 0,22 ευρώ ανά μετοχή, άρα και εδώ κατοχυρώνουν δικαίωμα στις 23/1 οι κάτοχοι μετοχών.

SPACE: Στις αρχές Ιανουαρίου 2017 ήταν στα 0,60 ευρώ και τον Μάρτιο του 2018 βρέθηκε στα 5 ευρώ. Πήγε και υψηλότερα, αλλά από τότε συσσωρεύει κυρίως κάτω από τα 5 ευρώ, έχοντας μειώσει όγκους. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει αυξήσει τους όγκους και προσπαθεί να περάσει πάνω από τα 5 ευρώ ξανά.

ΚΕΚΡΟΨ: Με όγκο πάνω από 6 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά και με απώλειες κοντά στο 2%. Πηγαίνει ξανά προς τη στήριξη των 1,65 ευρώ.

ΚΛΜ: Για να δούμε αν θα συνεχιστούν οι μεγάλοι όγκοι και σήμερα στη μετοχή. Το σημαντικότερο είναι βέβαια να βγάλει αντίδραση όταν τελειώσει ο πωλητής.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μία ακόμη φορά έκανε την κίνηση 2,10-2,60 ευρώ περίπου και βρήκε ταβάνι. Καλό το trade για όσους την παρακολουθούν, αφού δίνει βραχυπρόθεσμα κέρδη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πάλι στον κινητό των 200 ημερών η μετοχή.

DOPPLER: Παρατηρούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις πως έχει αγοραστές χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πωλητές. Είδαμε λίγο και τα μεγέθη εξαμήνου και είναι από τις μετοχές της εναλλακτικής που έχουν μείνει πίσω και έχουν περιθώριο ανόδου. Η ΕΝ.Α έχει δώσει καλές αποδόσεις τους τελευταίους μήνες.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Ίσως να ετοιμάζεται για την επόμενη κίνηση. Τεράστια η κίνηση της μετοχής τα τελευταία χρόνια και οι μακροπρόθεσμη έβγαλαν υπεραξίες που δεν έχουν δώσει μετοχές με δεκάδες αναλυτές να τις παρακολουθούν. Από μικρούλα εταιρεία έγινε μεγάλη και στο ταμπλό και στον ισολογισμό. Αν σπάσει ανοδικά ίσως δούμε τα 7 ευρώ.
ΑΒΑΞ: Σε ένα μήνα περίπου από τα 0,62 ευρώ πήγε στα 0,7780 ευρώ. Η αποτίμηση στα 60 εκατ. ευρώ. Η αγορά περιμένει να ξεκινήσει η αύξηση κεφαλαίου, τώρα που ολοκληρώθηκε αυτή της Lamda, η οποία είχε πάρει προτεραιότητα από τις αρμόδιες αρχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης