Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Mε Coca Cola +3% το ΧΑ +0,47% στις 923 μον. – Αρνητική έκπληξη το 2020 για τις τραπεζικές μετοχές, το ενδιαφέρον στον FTSE 25

Mε Coca Cola +3% το ΧΑ +0,47% στις 923 μον. – Αρνητική έκπληξη το 2020 για τις τραπεζικές μετοχές, το ενδιαφέρον στον FTSE 25
Με οδηγό τη δεικτοβαρή Coca Cola η χρηματιστηριακή αγορά στις 923 μονάδες - Ο Τραπεζικός Δείκτης κράτησε τη στήριξη των 850 μονάδων.
(upd16)Ανοδικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο με τις τράπεζες να περιορίζουν τις απώλειες λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης ενώ για μια ακόμη συνεδρίαση επιστρατεύτηκε η δεικτοβαρής Coca Cola με κέρδη +2,6% η οποία διατήρησε την αγορά πάνω από τις 920 μονάδες.
Ειδικότερα, στις τράπεζες, με αυξημένα πακέτα λίγο πριν το τέλος της αγοράς, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Εθνική +2,13% και ακολούθησε η Eurobank +0,82% με οριακή πτώση η Πειραιώς +0,06% - με χαμηλό ημέρας -2,18% - ενώ με απώλειες -1,52% έκλεισε η Alpha Bank .
Κέρδη +4,43% κατέγραψε η ΕΥΔΑΠ καθώς σύμφωνα με αναλυτές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2019 θα ανέλθουν στα 60 εκατ. ευρώ άρα δίνουν p/e περίπου 13 φορές ενώ η μετοχή διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των ομοειδών του εξωτερικού.
Επίσης, με αξιόλογα κέρδη +7,29% έκλεισε η Intracom με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην πορεία των EBITDA στο σύνολο της χρήσης 2019 καθώς η διοίκηση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση περιμένει σημαντική αύξηση πωλήσεων, η οποία αν επιτευχθεί και στο τέταρτο τρίμηνο θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση των EBITDA στα 36 εκατ. ευρώ.
Oι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα αποτελέσουν αρνητική έκπληξη το 2020 και οι επενδυτές θα πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, καθώς οι επιδόσεις του 2019 σε καμία περίπτωση δεν θα επαναληφθούν….
Εν τω μεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένονται σοβαρές τραπεζικές εξελίξεις …..
Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής λόγω  χαμηλών τιμημάτων δεν θα προχωρήσει ενώ από τους βασικούς ενδιαφερόμενους μόνο το CVC θα μπορούσε να κινηθεί επιθετικότερα… αλλά δεν φαίνεται πιθανό.
Η επόμενη λύση είναι έως το τέλος του 2020 η Εθνική να προχωρήσει σε IPO της Εθνικής Ασφαλιστικής με στόχο να εισάγει στο χρηματιστήριο το 20% με 25%.
Όσο αφορά τις εξελίξεις στην Τρ. Πειραιώς, το bankingnews αποκάλυψε ότι η Τσεχική ΕΜΜΑ και η Ιρλανδική Comer ενδιαφέρονται για τα δάνεια της MIG με στόχο να πάρει περί τα 400 εκατ για τα δάνεια και ταυτόχρονα να πουλήσει το 32% των μετοχών που κατέχει στην MIG.
Ως προς το Cocos των 2 δισεκ. το μετατρέψιμο σε μετοχές φαίνεται ότι η Πειραιώς θα βρει κάποια φόρμουλα ώστε να επιμηκυνθεί χωρίς αυτό να θεωρηθεί κρατική βοήθεια state aid.
Από την άλλη η Eurobank, λόγω του εμπροσθοβαρούς σχεδίου εξυγίανσης και μείωσης των NPEs θα περάσει στο δ΄ τρίμηνο του 2019 τα κέρδη των 288 εκατ από την DoValue
Ακολούθως στο α΄ τρίμηνο του 2020 θα εγγράψει την ζημία των 1,5 δισεκ. ευρώ καθώς αυτό θα είναι το κόστος της εμπροσθοβαρούς εξυγίανσης αλλά δεν θα ενεργοποιήσει τον νόμο για το DTC την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση
Τα κεφάλαια της Eurobank θα μειωθούν από 6,12 δισεκ. tangible book σε 4,6 δισεκ.ενώ τα NPEs θα μειωθούν στο 15%.
Επίσης, περί τον Απρίλιο 2020 σχεδιάζει και έκδοση tier 2 στα 500 εκατ με στόχο επιτόκιο 4%.
Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς είχε εκδώσει tier 2 με επιτόκιο 9,75% ενώ το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί στο 7,60% ενώ Εθνική με επιτόκιο έκδοσης 8,25% εμφανίζει  στην δευτερογενή αγορά απόδοση 5,18%
Σταθεροποίηση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 1,39%, ομοίως το ιταλικό 10ετές στο 1,39% μηδενίζοντας το μεταξύ τους spread..  
Σταθεροποίηση καταγράφεται στο ελληνικό CDS στις 117 μονάδες βάσης ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 4220 μονάδες βάσης από 4057 μονάδες βάσης

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο +0,30% και τον Γενικό Δείκτη +0,10%.
Περί τις 15:00 με πιέσεις στις τράπεζες ειδικότερα στη δεικτοβαρή Αlpha Bank -1,90% o Tραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -0,97% και ο Γενικός Δείκτης στο -0,32%.  
Περί τις 16:30 με ήπιες αγοραστικές παρεμβάσεις στις τράπεζες ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +0,73% ενώ ο Γενικός Δείκτης σε συνδυασμό τα κέρδη της Coca Cola κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +0,62%.  
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +0,47% στις 923 μονάδες έχοντας υψηλό στις 925,09 μονάδες και χαμηλό στις 916,41 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε ικανοποιητικά επίπεδα συμπεριλαμβανομένων και των πακέτων και ήταν μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.  
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 76,7 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 15,76 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο όγκος 29,4 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 17,9 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 15,76 εκατ. ευρώ και όγκου 6,06 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα η Eurobank διακίνησε 2,85 εκατ. τεμάχια αξίας 2,44 εκατ. ευρώ, η Εθνική 2,13 εκατ. τεμάχια αξίας 6,14 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank 516 χιλ. τεμάχια αξίας 937 χιλ. ευρώ.
Ο ΟΤΕ διακίνησε 240 χιλ. τεμαχία αξίας 3,31 εκατ. ευρώ, ο ΟΠΑΠ 117 χιλ. τεμάχια αξίας 1,41 εκατ. ευρώ.
Η Lamda 40 χιλ. τεμάχια αξίας 334 χιλ. ευρώ και η Autohellas 154,3 χιλ. τεμάχια αξίας 1,11 εκατ.. ευρώ.

Tα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 923 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 930- 940 μονάδες και ακολουθούν οι 950 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 910 μονάδες και ακολουθούν οι 900 και οι 880 μονάδες..
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 851 μονάδες, με πρώτη στήριξη τις 850 μονάδες και με επόμενες τις 830 και 800 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 880-890 μονάδες και ακολουθούν οι 900 και οι 920 μονάδες.

Τραπεζικά νέα

Ξεκινούν προσεχώς οι επαφές των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών με τον SSM με τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών .
Ο SSM έγκαιρα διέγνωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες συγκεντρώνουν ακίνητα και ζητάει από τις διοικήσεις να καθορίσουν χρονοδιάγραμμα μείωσης – αποεπένδυσης
Με βάση τραπεζικά στελέχη που μίλησαν στο bankingnews οι τράπεζες λόγω των NPEs και των εξασφαλίσεων που ζητούν αλλά και των πλειστηριασμών που υλοποιούνται έχουν συγκεντρώσει περίπου 24.000 ακίνητα.
Οι τράπεζες θεωρούν ότι θα χρειαστούν 3 με 5 χρόνια για να μειώσουν δραστικά την μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχουν εκτιμήσει και εισηγούνται για να επιβραδύνουν την διαδικασία επιτάχυνσης μείωσης των ακινήτων να εντάξουν στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο πολλά εκ των ακινήτων.
Για την κερδοφορία οι διοικήσεις των τραπεζών εκτιμούν ότι θα αναπληρώσουν την απώλεια των εκτάκτων εσόδων από τα ομόλογα – π.χ. που εμφάνισε η Εθνική και η Alpha bank – από σημαντική μείωση των προβλέψεων για προβληματικά δάνεια.
Εκτιμάται ότι το 2020 – και εξαιρώντας τις εφάπαξ επιβαρύνσεις από μοντέλα εξυγίανσης όπως Eurobank και Alpha bank – οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια θα μειωθούν έως και 50%.

Η επικαιρότητα

Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην επικείμενη υπογραφή της «Φάσης Ι» της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη (16/1) στην Ουάσιγκτον.
Η συμφωνία αναμένεται να μειώσει τους δασμούς για ορισμένα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Κίνα έχει δεσμευθεί ότι θα αυξήσει σημαντικά τις αγορές αμερικανικών προϊόντων.
Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, οι Η.Π.Α. και η Κίνα συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν εξαμηνιαίες συνομιλίες για την επίλυση διαφορών και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.
Ταυτόχρονα, το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αφαιρεί την Κίνα από τον κατάλογο των κρατών τα οποία η Ουάσινγκτον κατηγορεί ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους, σε μία ακόμη ένδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν.
Κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να αναφέρουν ότι ο στρατάρχης Haftar ζήτησε δύο ημέρες προκειμένου να συζητήσει με τους αρχηγούς των φυλών που υποστηρίζουν τυον Λιβυκό Εθνικό Στρατό, το τελικό κείμενο της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, το οποίο συμφωνηθηκε στη Μόσχα.
Tην ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εκτοξεύει απειλές κατά του Haftar, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να δώσει ένα μάθημα στις δυνάμεις του στρατάρχη.
Διεθνής διάσκεψη για τη σύγκρουση στη Λιβύη με συμμετοχή των κύριων πρωταγωνιστών και των εμπλεκόμενων χωρών θα οργανωθεί τον Ιανουάριο στο Βερολίνο
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan θα μεταβεί εκτάκτως στη Γερμανία στις 19 Ιανουαρίου 2020.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με την καγκελάριο Angela Merkel για τις εξελίξεις στη Λιβύη και το μεταναστευτικό.
Παράλληλα, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, ο Di Maio είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlut Cavusoglu, κατά την οποία τονίσθηκε η βούληση για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης και την ανάπτυξη τριμερούς συνεργασίας Ιταλίας, Τουρκίας και Ρωσίας.
Οι δυο υπουργοί Εξωτερικών, τέλος, συμφώνησαν στην ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση της Διάσκεψης του Βερολίνου και για να μην αποδειχθεί πρόσκαιρη η κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη.

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (14/1) οι αγορές της Ασίας, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα,
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη +0,73%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -0,28% στις 3106,82 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -0,24% στις 28885,14 μονάδες και ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα με κέρδη +0,43%

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
 
Οριακές μεταβολές καταγράφονται σήμερα Τρίτη 14/1 στις ευρωαγορές, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην υπογραφή της «Πρώτης Φάσης» για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας.
Στο επίκεντρο βρίσκεται και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου από τις αμερικανικές τράπεζες.
Ειδικότερα, ενισχύθηκαν κατά +20,6% τα κέρδη της JP Morgan για το δ΄ 3μηνο 2019, στα 8,5 δισ. δολ. ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 28,3 δισ. δολ.σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του +8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους
Επίσης, καθαρά κέρδη ύψους 4,98 δισ. δολ. ή 2,15 δολ. ανά μετοχή, από 4,31 δισ. δολ. ή 1,64 δολ. ανά μετοχή στον προηγούμενο αντίστοιχο τρίμηνο κατέγραψε η Citigroup ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 7% στα 18,38 δισ. δολ.
Ειδικότερα, ο Dax στην Γερμανία κινείται στο -0,02%, ο CAC στο Παρίσι στο +0,03%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο στο +0,05%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,25% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο +0,05%
Στην Wall Street, o Dow κινείται στο +0,08%, ο S&P στο -0,13%, ο Nasdaq στο -0,12% ενώ απώλειες -0,62% καταγράφει το ETF GREC (9,98 δολ.)

Μεικτές τάσεις στις τράπεζες με ικανοποιητικές συναλλαγές - Ξεχώρισε η Εθνική

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές με ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένων και των πακέτων .
Ανοδικά έκλεισε η Εθνική ενώ με απώλειες η Alpha Bank
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,88 ευρώ με άνοδο +2,13%, με όγκο 3,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,63 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2019 στα 0,92 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,90 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,8150 ευρώ με πτώση -1,52% με όγκο 2,89 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,80 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,87 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,8410 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 3,30 ευρώ με πτώση -0,06% με όγκο 956 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,44 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,86 ευρώ, με άνοδο +0,82% με όγκο 9,7 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,19 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,3440 ευρώ, με άνοδο +1,66% και με κεφαλαιοποίηση 600 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,3850 ευρώ, με πτώση -2,78% και όγκο 427 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 178 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 14,92 ευρώ, με πτώση -0,13% και κεφαλαιοποίηση 296 εκατ. ευρώ.

Ανοδικές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με ικανοποιητικές συναλλαγές - Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και η δεικτοβαρής Coca Cola

Με ανοδικές τάσεις έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25 με ικανοποιητική συναλλακτικη δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένων και των πακέτων.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Μυτιληναίος...
Στον αντίποδα, πτωτικά έκλεισαν TITC, Motor Oil, Lamda..
H Coca Cola έκλεισε στα 31,55 με άνοδο +2,60% με την κεφαλαιοποίηση στα 11,67 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 13,90 ευρώ, με άνοδο +0,65% και αποτίμηση 6,67 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 4,2440 ευρώ με άνοδο +0,52% και αποτίμηση 985 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,38 ευρώ, με άνοδο +0,42% και κεφαλαιοποίηση 552 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 12,08 ευρώ με άνοδο +0,17% και αποτίμηση 3,89 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 19,00 ευρώ, με πτώση -2,06% και κεφαλαιοποίηση 1,57 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 8,39 ευρώ με άνοδο +0,72% και κεφαλαιοποίηση 2,56 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 20,48 ευρώ με πτώση -1,35% και κεφαλαιοποίηση 2,27 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 9,93 ευρώ με άνοδο +1,22% και κεφαλαιοποίηση 1,42 δισ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 18,01 ευρώ με πτώση -1,10% και κεφαλαιοποίηση 2,45 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,54 ευρώ, με άνοδο +4,43% και κεφαλαιοποίηση 803 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 5,76 ευρώ, με πτώση -0,17% και κεφαλαιοποίηση στα 298 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,1080 ευρώ, με πτώση -1,28% και κεφαλαιοποίηση 101 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης