Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,22% και τα 1.547,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,22% και τα 1.547,15 δολ. ανά ουγγιά
Την περασμένη εβδομάδα η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2013
Συνεχίστηκε για τρίτη συνεδρίαση η πτωτική πορεία του χρυσού, καθώς η επικείμενη υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα συνέχισε να απομακρύνει τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε πτώση της τάξεως του -0,22% στα 1.547,15 δολ. ανά ουγγιά, καθώς απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα υψηλά άνω των έξι ετών στα οποία σκαρφάλωσε την περασμένη εβδομάδα.
Image
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα υπογράψουν αύριο (15/1) στην Ουάσιγκτον την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, μέσω της οποίας το Πεκίνο θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων, ενώ η Ουάσιγκτον θα μειώσει τους δασμούς που έχει επιβάλει στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «δεσμεύσεις από την πλευρά της Κίνας ότι θα απέχει από την υποτίμηση του νομίσματός της και δε θα στοχεύει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για ανταγωνιστικούς σκοπούς».
Σημειώνεται ότι το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ανακάλεσε τη σχετική απόφαση του προηγούμενου έτους που αφορά την Κίνα, τονίζοντας ότι «αποφασίστηκε ότι η Κίνα δεν πρέπει πλέον να ορίζεται ως παραποιητής συναλλαγματικής ισοτιμίας».
Παρά τις απώλειες των τελευταίων ημερών, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα παραμείνει πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές, σε περιόδους αστάθειας.
«Οι επενδυτές χρυσού αναμένουν ακόμα αρκετές ειδήσεις, από την παραπομπή του Donald Trump έως τα γεωπολιτικά προβλήματα στην ευρωζώνη και τα συνεχιζόμενα θέματα με το Brexit», δήλωσε ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RBC Wealth Management, George Gero.
Ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο άργυρος ο οποίος υποχώρησε -1,03% για να διαμορφωθεί στα 17,81 δολάρια.
Αντίθετα ανοδικά κινήθηκε τόσο το παλλάδιο όσο και η πλατίνα.
Πιο συγκεκριμένα η πλατίνα εμφάνισε κέρδη +0,71% στα 989,10 δολάρια, ενώ το παλλάδιο κινήθηκε +1,87% υψηλότερα στα 2.117,9 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης