Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέδρασε και στην ανοδική κίνηση αυξηθήκαν οι συναλλαγές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέδρασε και στην ανοδική κίνηση αυξηθήκαν οι συναλλαγές
ΑΓΟΡΑ: Ωραία κίνηση και λέμε ωραία γιατί ήταν μία μέρα χωρίς ειδήσεις και πάλι και χωρίς λόγους να κινηθεί υψηλότερα. Μόλις όμως τα ξένα βελτίωσαν την εικόνα τους η εγχώρια αγορά αντέδρασε. Έχουμε κάποιους λόγους να είμαστε αισιόδοξοι λόγω της πορείας συγκεκριμένων μετοχών.

Βλέπουμε καλές διαθέσεις από πολλές μετοχές και «ψάρεμα» των αγοραστών στα χαμηλά. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση σήμερα ξεχώρισε η ΕΥΔΑΠ. Βοήθησε την αγορά και η καλή άνοδος της Coca Cola, ενώ από τις τράπεζες η Εθνική είχε τη μεγαλύτερη άνοδο. Μικρότερη άνοδο είχε η Eurobank, ενώ υστέρησε η Alpha Bank και η Πειραιώς έκλεισε με δικαιολογημένες οριακές απώλειες.

ΤΖΙΡΟΣ: Χαμηλός στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης αλλά μόλις ξεκίνησε η αντίδραση και η κίνηση για υψηλότερα οι καθαρές συναλλαγές βελτιώθηκαν αισθητά

ΕΥΔΑΠ: Κίνηση… by the book. Ακούμπησε σχεδόν τη στήριξη που αναφέραμε σε χθεσινό σχόλιο και αντέδρασε με δύναμη. Δεν είδαμε και τις μεγάλες πωλήσεις των προηγούμενων ημερών. Έκλεισε στα 7,54 ευρώ με άνοδο 4,43% αλλά ενδοσυνεδριακά έγραψε τα 7,20 ευρώ ως χαμηλό ημέρας.

Δεν ακούμπησε ούτε την ανοδική γραμμή στήριξης ούτε τον κινητό των 200 ημερών, αλλά τους πλησίασε αρκετά. Τώρα πρέπει να δούμε αντίδραση πάνω από τα 7,60 ευρώ και να ξεπεράσει με άνεση τον κινητό των 100 ημερών.

Ξαναγράφουμε πως σύμφωνα με αναλυτές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2019 θα ανέλθουν στα 60 εκατ. ευρώ άρα δίνουν p/e περίπου 13 φορές ενώ η μετοχή διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των ομοειδών του εξωτερικού.

VIOHALCO: Εκεί εντός της συσσώρευσης αυτή και εντός του σχηματισμού. Κάποια στιγμή θα τον σπάσει. Νομίζουμε πως πλησιάζει η ώρα.

LAMDA: Χαμηλό στα 8,27 ευρώ και κλείσιμο στα 8,44 ευρώ με απώλειες 1,17%. Μας έκανε εντύπωση ο όγκος καθώς πιστεύουμε πως 609 χιλ. τεμάχια σε μία συνεδρίαση όπως τη σημερινή είναι πολλά.

JUMBO: Συνεχίζει να κάνει υψηλούς όγκους. Στα 18,01 ευρώ με απώλειες 1,10% και όγκο 195 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Βλέπουμε λίγο υψηλότερους όγκους από τους συνηθισμένους σε επιλεγμένες μετοχές που παρακολουθούμε. Ερμηνεύουμε την αύξηση του όγκου ως μάζεμα από τους αγοραστές και ως απογοήτευση από τους πωλητές.

Η Κλουκίνας – Λάππας κάνει μεγάλο όγκο εδώ και 4 συνεδριάσεις στην περιοχή της συσσώρευσης. Η ΕΚΤΕΡ έχει αυξήσει όγκους χωρίς να έχει υποχωρήσει περαιτέρω η μετοχή. Στην Κυριακούλης επίσης παρατηρούμε αύξηση του όγκου στις τελευταίες συνεδριάσεις και βλέπουμε μάζεμα πάνω από τα 1,90 ευρώ. Σήμερα βγήκαν και πιο ψηλά οι αγοραστές. Στον Κέκροπα επίσης απορροφήθηκε η προσφορά μέχρι και λίγο κάτω από τα 1,70 ευρώ.

Αυτές είναι κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις αλλά υπάρχουν και άλλες. Ίσως αν μπορούμε να ερμηνεύσουμε σωστά τα δεδομένα, να δούμε μία κίνηση στα μικρομεσαία το επόμενο διάστημα, αν φυσικά το επιτρέψουν και οι συνθήκες στην αγορά.

ΕΚΤΕΡ: Χαμηλό στα 1,24 ευρώ και κλείσιμο στα 1,26 ευρώ με όγκο 32 χιλ. τεμάχια. Μαζεύουν μετοχές πάνω από τα 1,20 ευρώ εδώ και καιρό.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Οι αγοραστές βγήκαν μετά από καιρό πιο επιθετικά. Καιρό γράφαμε για ιδανικό σημείο εισόδου τα 1,90 ευρώ καθώς πιστεύαμε πως θα έδινε καλά κέρδη σε όσους είχαν υπομονή. Για να δούμε αν είναι έτοιμη η μετοχή για την επόμενη κίνηση και τη διάσπαση της συσσώρευσης. Στα 2,05 ευρώ με άνοδο 4,57% και όγκο 22 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 15,6 εκατ. ευρώ. Παραμένει φθηνή.

ΚΕΚΡΟΨ: Έγραψε χαμηλό στα 1,68 ευρώ και αντέδρασε. Στα 1,80 ευρώ με άνοδο 2,86% και όγκο 42 χιλ. τεμάχια. Έτρεχαν πάνω από τα 3 ευρώ να την πάρουν λες και θα έχαναν την ευκαιρία…

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Καλά τα αποτελέσματα αν και θεωρούμε λίγο τσιμπημένη την αποτίμηση. Έγιναν και πωλήσεις μετοχών από insider. Στα 1,66 ευρώ στο κλείσιμο με αποτίμηση 41,6 εκατ. ευρώ. Οι προοπτικές παραμένουν καλές για την εταιρεία.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ: Πάλι υψηλός ο όγκος. Στις 53 χιλ. τεμάχια και με πωλητές έκλεισε στα 0,7460 ευρώ η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης