Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε τρισεκατομμύρια ρούβλια κάθε χρόνο ανέρχονται οι οικονομικές απώλειες από τη διαφθορά

Ρωσία: Σε τρισεκατομμύρια ρούβλια κάθε χρόνο ανέρχονται οι οικονομικές απώλειες από τη διαφθορά
Με βάση τις ποινικές υποθέσεις που εκδικάζονται, (οι υπεξαιρέσεις) φθάνουν τα 2-3 δισεκ. ρούβλια ετησίως (σ.σ. 30-45 δισεκ. ευρώ), ωστόσο οι οικονομικές παραβάσεις φθάνουν στα εκατοντάδες δισεκ. ρούβλια, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Η έκταση της διαφθοράς στην Ρωσία προς το παρόν δεν περιορίζεται, αλλά φθάνει στα τρισεκατομμύρια ρούβλια κάθε χρόνο, δηλώνει στην συνέντευξή του στο πρακτορείο Rίa Novosti, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσίας Alexey Kudrin.
Σύμφωνα με τον Kudrin, η διαφθορά στρεβλώνει τα κίνητρα της οικονομίας και πλήττει τους ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται τα εισοδήματα των ανθρώπων, οι επενδύσεις και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.
Εκτός των άλλων, ο Kudrin αξιολόγησε το μέγεθος των υπεξαιρέσεων από τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.
«Με βάση τις ποινικές υποθέσεις που εκδικάζονται, (οι υπεξαιρέσεις) φθάνουν τα 2-3 δισεκατομμύρια ρούβλια ετησίως (σ.σ. 30-45 δισεκατομμύρια ευρώ), αλλά κατά κανόνα είναι λιγότερες» διευκρινίζει ο Kudrin, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι οικονομικές παραβάσεις γενικά φθάνουν στα «εκατοντάδες δισεκατομμύρια ρούβλια» ετησίως.
Με βάση τα αποτελέσματα του 2019, το Ελεγκτικό Συνέδριο εντόπισε παραβάσεις της τάξεως των 804 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, εκ των οποίων το 30% αφορούν λογιστικούς υπολογισμούς.
Οι παραβάσεις αυτές, δηλώνει ο Kudrin, δεν συνιστούν ποινικά αδικήματα, επισημαίνοντας ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο βαθμιαία θα μεταβεί από την αναζήτηση των παραβάσεων στον εντοπισμό των συστημικών προβλημάτων που υπάρχουν στον οικονομικό τομέα, αυξάνοντας τον ρόλο των λεγόμενων ελέγχων στρατηγικού χαρακτήρα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης