Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αύξηση των συντάξεων κατά 0,9% ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ισπανία: Αύξηση των συντάξεων κατά 0,9% ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός Sanchez θέλει να επαναδιαπραγματευτεί με τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους στόχους του ελλείμματος της Ισπανίας για τα επόμενα χρόνια
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez ανακοίνωσε την αύξηση των συντάξεων, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού των Σοσιαλιστών με τη ριζοσπαστική αριστερά του Podemos.
Η κυβέρνηση ενέκρινε «ένα διάταγμα για την αύξηση των συντάξεων κατά 0,9% φέτος», είπε ο Sancehz.
Από αυτό το μέτρο, το πρώτο που υιοθετεί η νέα κυβέρνηση, θα επωφεληθούν περισσότεροι από 11 εκατομμύρια συνταξιούχοι, διευκρίνισε το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Οι συντάξεις θα ακολουθούν πλέον και πάλι τις αυξήσεις των τιμών, κάτι που είχε διακοπεί από το 2014, μετά τα μέτρα λιτότητας που είχε εγκρίνει τότε η κυβέρνηση.
Εάν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 0,9%, οι συνταξιούχοι θα λάβουν τη διαφορά, με εφάπαξ καταβολή, μέχρι τον Απρίλιο του 2021.
Ο Sanchez είπε επίσης ότι θέλει να επαναδιαπραγματευτεί με τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους στόχους του ελλείμματος της Ισπανίας για τα επόμενα χρόνια.
Η συμφωνία του με το Podemos προβλέπει την αύξηση των δημοσίων δαπανών καθώς και τη λήψη μέτρων, όπως τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, που ήδη αυξήθηκε κατά 22% πέρσι.
Η Μαδρίτη εκτιμά ότι το έλλειμμά της θα περιοριστεί στο 2% του ΑΕΠ το 2019 και στοχεύει να μειωθεί περαιτέρω στο 1,7% το 2020. Ωστόσο οι εργοδότες δεν πιστεύουν ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Δεδομένων των δαπανών που προβλέπεται να γίνουν, «έχουμε την εντύπωση ότι το έλλειμμα φέτος θα φτάσει το 3,5% και αυτό αποτελεί ήδη πρόβλημα με την Ευρώπη», είπε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εργοδοτικής ένωσης (CEOE), Αντόνιο Γκαραμέντι.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της Καταλονίας, ο Pedro Sanchez είπε ότι δίνει προτεραιότητα στον διάλογο και όχι στην προσφυγή στα δικαστήρια για να αντιμετωπιστούν οι πρωτοβουλίες των αυτονομιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης