Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στο πετρέλαιο λόγω παραγωγής - ρεκόρ στις ΗΠΑ - Στο -0,45% και τα 64,20 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτώση στο πετρέλαιο λόγω παραγωγής - ρεκόρ στις ΗΠΑ - Στο -0,45% και τα 64,20 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση -0,48%
Πτωτικά κινήθηκε σήμερα Τετάρτη (15/1) το πετρέλαιο, μετά την απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent σημείωσε πτώση -0,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξης του -0,48% στα 57,95 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020 αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, ενώ αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου θα καταγράψουν πτώση κατά 750 χιλ. βαρέλια, ενώ αντίθετα εκτιμούσαν ότι τα αποθέματα βενζίνης θα καταγράψουν άνοδο κατά 4 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, το πετρέλαιο δέχθηκε πιέσεις και από τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ είναι πιθανό να διατηρήσουν σε ισχύ τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Image
Την ίδια ώρα σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα αποθέματα βενζίνης και άλλων καυσίμων ενισχύθηκαν έντονα.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου σημείωσαν πτώση κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια σε 428,5 εκατομμύρια βαρέλια, διατηρώντας σχεδόν το μέσο όρο πενταετίας για αυτή την περίοδο του έτους, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal, ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων του αργού κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Το πετρέλαιο του Cushing, το σημείο παράδοσης για τα αποθέματα των ΗΠΑ, ενισχύθηκε κατά 342.000 βαρέλια στα 35,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της EIA.
Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 6,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 258,3 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης και ντίζελ, ενισχύθηκαν κατά 8,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 147,2 εκατομμύρια βαρέλια και βρίσκονται περίπου 3% κάτω από τον πενταετή μέσο όρο. Νωρίτερα την εβδομάδα, οι αναλυτές έκαναν πρόβλεψη ότι οι προμήθειες θα αυξάνονταν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης