Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές από το αμερικανικό fund Helm Investment Partners

tags :
Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές από το αμερικανικό fund Helm Investment Partners
Η Helm άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα στις αρχές του 2018, καθώς εκτίμησε ότι η οικονομία της ήταν έτοιμη για ανάκαμψη μετά από μια δεκαετή κρίση
Μπορεί η Helm Investment Partners, με έδρα τη Νέα Υόρκη, να αποκόμισε κέρδη 73% το 2019 από τα ελληνικά assets, αλλά δηλώνει ότι εξακολουθεί να παραμένει πιστή στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, το fundμε έδρα τη Νέα Υόρκη κέρδισε πάνω από 73% το 2019, από επενδύσεις σε ελληνικές εταιρείες, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου της Helm στις αρχές του 2020.
Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι βρίσκεται στη διαδικασία να περιορίσει την έκθεσή της.
Η Helm άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα στις αρχές του 2018, καθώς εκτίμησε ότι η οικονομία της ήταν έτοιμη για ανάκαμψη μετά από μια δεκαετή κρίση χρέους.
Διατήρησαν θέσεις σε εταιρείες όπως η Τράπεζα Πειραιώς και ο ΟΠΑΠ.
Η απώλεια του 2018 - σχεδόν 25% - ήταν ένα «τεράστιο μάθημα», δήλωσε η Helm.
Ωστόσο, η εικόνα άλλαξε το 2019, όταν το ΧΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 50%, καθιστώντας την Ελλάδα την αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο.
Greek stock benchmark's 2019 gain was almost double MSCI World
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το Helm Investment Partners έχει επενδύσει και στο τουρκικό χρηματιστήριο, εκτιμώντας πως σε ορίζοντα τριετίας μπορεί να αποφέρει καρπούς το οικονομικό πρόγραμμα του προέδρου Erdogan.
Επιπλέον, το fund έχει έκθεση και στο Πακιστάν, μια αγορά στην οποία «βλέπει» σημαντικές προοπτικές, μετά το σχέδιο διάσωσης που έλαβε πέρυσι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης