Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαϊτάνης (ΝΔ): Να απολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί η Ελλάδα είναι απούσα από τη Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη

tags :
Γαϊτάνης (ΝΔ): Να απολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί η Ελλάδα είναι απούσα από τη Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη
Στη Διάσκεψη του Βερολίνου η Ελλάδα είναι σταθερά απούσα από το 2015 υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ
Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί για την απουσία της Ελλάδας από τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 19/1 στο Βερολίνο.
«Για την απουσία της χώρας μας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου θα έπρεπε να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί επί των ημερών του ξεκίνησε η Διάσκεψη του Βερολίνου και η Ελλάδα ήταν απούσα.
Η Διάσκεψη του Παλέρμο, που είχε παρουσία ο κ. Τσίπρας, ήταν μία τελείως διαφορετική πρωτοβουλία από αυτή του Βερολίνου, ήταν μία ιταλική πρωτοβουλία που έγινε μία συζήτηση για το θέμα.
Στη Διάσκεψη του Βερολίνου σταθερά η χώρα μας είναι απούσα από το 2015.
Θα έπρεπε από την αρχή να ήταν παρούσα η Ελλάδα, θα πρέπει άλλοι να εξηγήσουν γιατί η χώρα μας δεν ήταν παρούσα τον καιρό που έπρεπε.
Η Ελλάδα έχει κάνει ένα διπλωματικό σπριντ τους τελευταίους μήνες.
Είναι σαφές ότι σε αυτό το επίπεδο η Τουρκία είναι απομονωμένη» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γαϊτάνης, επισημαίνοντας ότι «πέρα από την καταδίκη του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης έχουμε την ψήφιση και την υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed, έχουμε τη διάσκεψη του Καΐρου και σε όλα αυτά τα φόρα και σε όλες αυτές τις διπλωματικές κινήσεις η Ελλάδα είναι παρούσα με αυτοπεποίθηση και προασπίζεται τα κυριαρχικά μας συμφέροντα».
Όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση εκτελεί το σχέδιο, το οποίο έχει εξαγγείλει, δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε αυτό».
«Καταλαβαίνουμε πλήρως τις αγωνίες και τις ανησυχίες, ειδικά των συμπατριωτών μας που ζούνε στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Εκεί έχουν σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, γι' αυτό και η κυβέρνηση λέει ότι θα πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά.
Από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει να γίνουν και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και τώρα με την αλλαγή πλέον του νόμου για το άσυλο από 1ης Ιανουαρίου του 2020 θα εφαρμοστεί αυτός ο εκτεταμένος σχεδιασμός, που έχει στόχο να μειώσει τις ροές και να αυξήσει τις επιστροφές προς την Τουρκία.
Παράλληλα, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ευρωπαϊκός μηχανισμός ασύλου [...]
Ο πρωθυπουργός έχει διεθνοποιήσει το ζήτημα, λέει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να σηκώσει αυτό το βάρος, το οποίο είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Η Ελλάδα τυχαίνει, δυστυχώς, να είναι στη ροή της κίνησης αυτών των ανθρώπων από τις εστίες τους» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης