Κατρούγκαλος: Ανησυχία για την απομόνωση της Ελλάδας – Έλλειψη ενεργητικής διπλωματίας από την κυβέρνηση

Κατρούγκαλος: Ανησυχία για την απομόνωση της Ελλάδας – Έλλειψη ενεργητικής διπλωματίας από την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση αντιδρά κατόπιν των γεγονότων υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Λιβύη εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος έκανε λόγο για διπλωματική απομόνωση της Ελλάδας.
«Η κάθε χώρα έχει διπλωματικό κεφάλαιο και το πόσο είναι αυτό το διπλωματικό κεφάλαιο εξαρτάται από το αν γίνονται ή όχι αποδεκτές οι αιτήσεις της, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη χώρα που αντανακλά δυστυχώς την έλλειψη ενεργητικής διπλωματίας εκ μέρους της κυβέρνησης και η κυβέρνηση αντιδρά κατόπιν των γεγονότων.
Τρέχουμε στις φιλικές πρωτεύουσες όταν εκδηλώνεται η πρωτοβουλία για την παράνομη αυτή ενέργεια της Λιβύης, υποχωρούμε από βασικές θέσεις, η αποδοχή στην Αμερική εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη της θέσης των Αμερικανών για τον Σουλεϊμανί είναι αντίθετη σε αυτό που κάνει η ευρωπαϊκή ένωση, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν το έκανε, φαινόμαστε λοιπόν δεδομένοι στους αμερικανούς, δεν προωθούμε τα σημαντικά εργαλεία που είχε διαμορφώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα η Σύνοδος των 7 του Νότου.
Είναι λογικό όταν δεν αξιοποιείς το διπλωματικό κεφάλαιο που έχεις συγκεντρώσει, να απομονώνεσαι» είπε μιλώντας στο Θέμα  ο κ. Κατρούγκαλος.
Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα στο Κουκάκι, ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι το ζήτημα είναι εάν η εφαρμογή του νόμου αφορά κατά κύριο λόγο την καταπολέμηση της παραβατικότητας και όχι επικοινωνιακές επιδείξεις.
«Ο πυρήνας της εγκληματικότητας παντού δεν είναι οι καταλήψεις.
Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, θεωρώ ότι η επικέντρωση στα θέματα των καταλήψεων και όχι της σκληρής εγκληματικότητας υπηρετεί αυτή τη ρητορική νόμου και τάξης, νομίζω ότι την απάντηση σε αυτή την ερώτηση την έδωσε ένα από τα θύματα αυτής της τακτικής, ο κ.Ινδαρές, ο οποίος δεν είναι και κανένας ακραίος αριστερός, που απάντησε ότι η εργαλειοποίηση του νόμου και της τάξης καταλήγει να είναι εναντίον και του νόμου και των δικαιωμάτων.
Κανείς δε λέει ότι δεν πρέπει να εμφανίζεται ο νόμος, όταν όμως στήνεται μία αφήγηση που δεν έχει στον πυρήνα της αυτά για τα οποία ανησυχεί ο μέσος άνθρωπος αν θα μπουκάρουν το βράδυ στο σπίτι του, αν θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στο δρόμο, οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι σε κάθε περίπτωση να εφαρμόζουν το νόμο και την τάξη με εκείνα τα μέτρα που θεωρούν με εκείνα τα μέτρα που υπακούν στην αρχή της αναλογικότητας ώστε να εκπληρώσουν τη αποστολή τους» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS