Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,79% και τα 1.556,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη για τον χρυσό μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,79% και τα 1.556,75 δολ. ανά ουγγιά
Η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε εστιασμένη γύρω από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας
Άνοδο εμφάνισε σήμερα Τετάρτη (15/1) ο χρυσός, μετά την πτώση που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις γύρω από την εμπορική συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε άνοδο της τάξεως του +0,79% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.556,75 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin να διευκρινίζει ωστόσο ότι οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
«Υπάρχει μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα γύρω από τη συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ ακι την Κίνα», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της AcitvTrades, Calro Alberto De Casa, για να προσθέσει ότι «η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ώρες, αλλά οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα από αυτό το κομμάτι της συμφωνίας».
«Οι τιμές του χρυσού έχουν επανέλυει στα επίπεδα της υπεραγοράς και βρίσκουν πιο σταθερό βηματισμό γύρω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά προς το παρόν, με τους επενδυτές να αναμένουν λεπτομέρεις όσον αφορά τη μείωση των δασμών», αναφέρει από την πλευρά του ο αναλυτής αγορών της FXTM, Han Tan.
Ισχυρά κέρδη σημείωσαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να ενισχύεται 1,74% στα 18,05 δολάρια.
Στο +3,92% η άνοδος για την πλατίνα και στο +2,09% για το παλλάδιο τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1.026 και 2.167,50 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης