Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Η απίθανη σύμβαση Folli Follie με την PwC για τον διαχειριστικό έλεγχο

tags :
Αποκάλυψη: Η απίθανη σύμβαση Folli Follie με την PwC για τον διαχειριστικό έλεγχο
Η σύμβαση χωρίς όρια, το αλαλούμ και η πιθανότητα να βγουν λάδι οι Κουτσολιούτσοι
Την ώρα που στην κυριολεξία έχει χαθεί ο λογαριασμός στη Folli Follie το bankingnews αποκαλύπτει τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την PwC η οποία ορίστηκε να κάνει τον διαχειριστικό έλεγχο με απόφαση δικαστηρίου μετά από προσφυγή της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς επί διοίκησης Γκότση.
Όπως προκύπτει από τη σύμβαση δεν υπάρχει ταβάνι χρέωσης και η ίδια η PwC δεν έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει το συνολικό κόστος του έργου. Μάλιστα λαμβάνει προκαταβολή 400.000 ευρώ και ταυτόχρονα υπάρχει όρος που αναφέρει ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να διακοπεί η σύμβαση για λόγους σχετικούς με τον τρόπο πληρωμής  είναι υποχρεωμένοι να τον κοινοποιήσουν στην αρμόδια Εποπτεύουσα Αρχή, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την ΕΛΤΕ.
Βέβαια το ερώτημα είναι αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωρίζει τους όρους της σύμβασης που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ίδια τη Folli Follie λόγω των κεφαλαίων που θα κληθεί να καταβάλει.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σύμβαση οι ωριαίες χρεώσεις κυμαίνονται από 60 έως 850!!!ευρώ αναλόγως της εμπειρίας των εμπλεκόμενων στελεχών της PwC χωρίς να υπάρχει εκτίμηση ωρών αλλά και ανάλυση της κοστολόγησης.
Παρ όλα αυτά η διοίκηση της εταιρίας υπέγραψε τη σύμβαση.  
Image
Σήμερα όμως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στη διοίκηση της Folli Follie επικρατεί έντονος προβληματισμός για τη σκοπιμότητα αλλά και το κόστος  του διαχειριστικού ελέγχου τον οποίο είχε επί Γκότση ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Και γιατί προκύπτει το εξής μείζον ζήτημα που είναι πώς η PwC θα κάνει διαχειριστικό έλεγχο σε μια εταιρία στην οποία διενήργησε τακτικό έλεγχο και στα αποτελέσματα του ελέγχου δηλώνει η ίδια αδυναμία έκφρασης γνώμης λόγω μη παροχής στοιχείων ειδικά από την Ασία. Άραγε τι είναι αυτό που θα αλλάξει τώρα και η εταιρία θα καταφέρει να κάνει τον έλεγχο;
Υπενθυμίζεται ότι έλεγχο  και μάλιστα forensic έκανε και η Alvarez & Marshal.
Ο έλεγχος αυτός όμως δεν ήταν πλήρης αλλά κανένας δεν ζήτησε παραδόξως ευθύνες από το διενεργήσαντα τον έλεγχο.
Μάλιστα η ίδια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνέταξε πόρισμα και το έστειλε στη δικαιοσύνη με βάση το ημιτελές πόρισμα του forensic της Alvarez & Marshal.
Εκτός κι αν η PwC είχε αναλάβει, να ολοκληρώσει τον διαχειριστικό έλεγχο από εκεί που τον άφησε η Alvarez & Marshal, πράγμα που δεν ισχύει.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Folli Follie αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι δράστες της απάτης να βρεθούν στα δικαστήρια και να αθωωθούν ισχυριζόμενοι ότι δεν υπήρξαν πλήρη και τεκμηριωμένα πορίσματα.
Άλλωστε σε ότι έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα από πλευράς πορισμάτων παρατηρείται το θαυμαστό φαινόμενο να καταγράφονται εγκληματικές ενέργειες αλλά πουθενά να μην εντοπίζονται οι δράστες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης