Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΟΠΑΠ, Jumbo και Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank για το 2020

tags :
ΟΠΑΠ, Jumbo και Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank για το 2020
Θετικές εκτιμά πως είναι οι προοπτικές της αγοράς για το 2020 – Σύσταση αγοράς για ΟΠΑΠ, Jumbo και Alpha Bank
Θετικές εκτιμά πως είναι οι προοπτικές της αγοράς και για το 2020 η Eurobank στη στρατηγική της με τίτλο «η επιστροφή Νο2» και οι κορυφαίες της επιλογές περιλαμβάνουν τις μετοχές του ΟΠΑΠ, της Jumbo και από τις τράπεζες την Alpha Bank.
Και για τις τρεις μετοχές έχει δώσει σύσταση αγοράς και πιο συγκεκριμένα προτείνει αγορά για τον ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 13 ευρώ, αγορά για τη Jumbo με τιμή στόχο τα 20,3 ευρώ και αγορά για την Alpha Bank με τιμή στόχο τα 2,3 ευρώ.
Η Eurobank αναφέρει πως ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε το 2019 κατά 50%, σε ένα έτος που έφερε τις πιο εντυπωσιακές ετήσιες αποδόσεις για τις ελληνικές μετοχές των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Ο τραπεζικός κλάδος έφερε υπεραξίες 101% αλλά και οι μη χρηματοοικονομικές εταιρείες έφεραν αξιοσημείωτες αποδόσεις της τάξης του 30% και πάνω.
Κοιτάζοντας μπροστά η ΑΧΕ σημειώνει πως περιμένει πως οι δημοσιονομικές κινήσεις που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό (συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των φορολογικών συντελεστών των κερδών κατά 4%) να οδηγήσουν σε διψήφιο ρυθμό αύξησης των κερδών για τις εταιρείες που καλύπτει εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Με τις αποτιμήσεις των ελληνικό μετοχών να είναι λίγο χαμηλότερες από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο και περίπου 25% χαμηλότερα έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών, η Eurobank πιστεύει πως προσφέρουν καλή απόδοση ρίσκου, με δεδομένο ένα καλύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον συγκρινόμενο με αυτό των αναπτυγμένων αγορών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης