Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας - Στο -0,02% ο DAX

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας - Στο -0,02% ο DAX
Παρά την αρχική αισιοδοξία, παραμένουν κάποια ερωτήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας και το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων
Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της υπογραφής της «Πρώτης Φάσης» στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας.
Παρά την αρχική αισιοδοξία, παραμένουν κάποια ερωτήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας και το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,02% στις 13.429 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο είχε απώλειες -0,39% στις 7.612 μονάδες.
Image
Στις 6.039 μονάδες έφθασε στο Παρίσι ο CAC 40, με άνοδο 0,11%.
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,74% στις 23.940 μονάδες.
Image
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε άνοδο 0,58% στις 9.567 μονάδες.
Image
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/1) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχα δημοσιευθεί πριν από δύο εβδομάδες.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,5% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 1,1% τον Νοέμβριο, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ετήσια άνοδο επίσης στο 1,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%, έναντι πτώσης -0,8% τον Νοέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,5%.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στο εμπόριο, χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, υπέγραψε την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, Liu He, μέσω της οποίας η Ουάσιγκτον θα περιορίσει ορισμένες κυρώσεις που έχει επιβάλει εις βάρος του Πεκίνου.
Από την πλευρά της, η Κίνα θα θα αυξήσει τις αγορές προϊόντων από τις ΗΠΑ, με τα γεωργικά προϊόντα να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Σύμφωνα με τον Keith Buchanan της Globalt Investments η σχετική εξέλιξη «τηλεγραφήθηκε αρκετά καλά ώστε οι αγορές να κοιτάζουν προς την επόμενη φάση και τη σημασία της».
Η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας βοήθησε τον δείκτη Dow Jones στις ΗΠΑ να κλείσει για πρώτη φορά πάνω από τις 29.000 μονάδες, και συγκεκριμένα στο +0,31% και τις 29.030,22 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στο +0,19% και τις 3.289,29 μονάδες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η προσοχή της αγοράς θα παραμείνει εστιασμένη γύρω από τις μακροπρόθεσμες προοπτικές επίλυσης βασικών ζητημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης