Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 1,5% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Στο 1,5% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/1) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχα δημοσιευθεί πριν από δύο εβδομάδες.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,5% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 1,1% τον Νοέμβριο, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ετήσια άνοδο επίσης στο 1,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%, έναντι πτώσης -0,8% τον Νοέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,5%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο ΔΤΚ, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,5% έναντι ετήσιας ανόδου 1,2% τον προηγούμενο μήνα.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6%, έναντι πτώσης -0,8 τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών ετκιμήσεων επίσης στο 0,6%.
Για το σύνολο του 2019, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,4% σε σύγκριση με το 2018, όταν και η ετήσια άνοδος είχε διαμορφωθεί στο 1,8%.
Οι τιμές αγαθών για το σύνολο του έτους αυξήθηκαν κατά 1,3%, ενώ οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών και στον τομέα της ενέργειας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 1,5% και 1,4% αντίστοιχα.
Επιπλέον, οι τιμές στον τομέα των τροφίμων σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 1,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης