Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ινστιτούτο Οικονομίας και Ειρήνης: Στα 34 δισ. δολάρια το ετήσιο κόστος από την τρομοκρατία παγκοσμίως

tags :
Ινστιτούτο Οικονομίας και Ειρήνης: Στα 34 δισ. δολάρια το ετήσιο κόστος από την τρομοκρατία παγκοσμίως
Η διεθνής κοινότητα κατέγραψε επιτυχία στην αποτροπή των τρομοκρατικών ομάδων να διαπράξουν επιθέσεις, αλλά η ιδεολογία και η γενεσιουργός αιτία της διεθνούς τρομοκρατίας εξακολουθούν να υφίστανται
Μπορεί το 2018 η τρομοκρατία παγκοσμίως να κόστισε λιγότερες ανθρώπινες ζωές, ο οικονομικός όμως και ο κοινωνικός αντίκτυπος της παραμένει μεγάλος σύμφωνα με τον τελευταίο Παγκόσμιο Δείκτη Τρομοκρατίας (GTI) του Ινστιτούτου Οικονομίας και Ειρήνης (IEP).
Το think tank της Αυστραλίας προειδοποιεί: «Αν και η ένταση της τρομοκρατίας έχει μειωθεί, το εύρος της παραμένει μεγάλο».
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τρομοκρατία μειώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2018, στα 15.952 θύματα παγκοσμίως.
Ο βασικός λόγος της μείωσης των θανάτων ήταν η αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και οι επιτυχίες εναντίον τρομοκρατικών ομάδων όπως το ISIS και την Boko Haram.
Ωστόσο, η έκθεση τονίζει πως η τρομοκρατία παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα και μια παγκόσμια απειλή, με κόστος περισσότερα από 34 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.
Ο Serge Stroobants, διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομίας και Ειρήνης στην Ευρώπη σημειώνει πως: «Η διεθνής κοινότητα κατέγραψε επιτυχία στην αποτροπή των τρομοκρατικών ομάδων να διαπράξουν τις επιθέσεις τους, αλλά η ιδεολογία και η γενεσιουργός αιτία της διεθνούς τρομοκρατίας εξακολουθούν να υφίστανται».
Το Αφγανιστάν κατέγραψε παγκοσμίως τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων και τρομοκρατικών επιθέσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά, με περισσότερους από 7.000 θανάτους και 1.400 περιστατικά τρομοκρατίας το 2018.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης