Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Road show της JP Morgan: Τα διεθνή funds βλέπουν θετικά την Ελλάδα αλλά ακόμη δεν βιάζονται για επενδύσεις

Road show της JP Morgan: Τα διεθνή funds βλέπουν θετικά την Ελλάδα αλλά ακόμη δεν βιάζονται για επενδύσεις
Παρούσες οι ελληνικές τράπεζες στο road show της J P Morgan - Συγκρατημένοι εμφανίζονται οι ξένοι επενδυτές
Οι ξένοι επενδυτές στην παρούσα τουλάχιστον φάση αν και εκφράζονται θετικά για την Ελλάδα αλλά και για τις ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να εξετάζουν τις επενδύσεις.. με σχετική αυτοσυγκράτηση.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα από το road show της J P Morgan που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2020, για χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις Κεντρικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής με τη συμμετοχή όλων των ελληνικών τραπεζών.

Το συνέδριο ξεκίνησε την Τρίτη 14/1 στα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στο Λονδίνο και οι επενδυτές είχαν την ευκαιρία για μια ανασκόπηση της περασμένης χρονιάς αλλά και μια οριοθέτηση των στόχων του 2020.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι οι ξένοι επενδυτές που συμμετείχαν στις παρουσιάσεις δεν εστίασαν στα γεωστρατηγικά ζητήματα ειδικά στις εξελίξεις με την Τουρκία.

- Συζητήσεις έλαβαν χώρα ενόψει των stress tests των τραπεζών κυρίως προκειμένου να καταλάβουν τα ξένα funds σε τι επίπεδα κινούνται τα μακροοικονομικά δεδομένα.
Οι τράπεζες είναι αισιόδοξες πως δεν πρόκειται η άσκηση να καταγράψει κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες.

- Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα NPE's αλλά και για το σχέδιο Ηρακλής με έμφαση το μηδενικό ρίσκο σε ότι αφορά τις εγγυήσεις των senior τίτλων.
Υπενθυμίζεται πως η σχετική επίσημη απάντηση αναμένεται από τον SSM εντός των προσεχών ημερών ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δε συντρέχει θέμα για κάτι το διαφορετικό πέραν του μηδενικού ρίσκου (zero risk).
Αλλωστε οποιαδήποτε διαφορετική επιλογή δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τις τράπεζες εκτός και αν υπήρχε κάποιο άλλο αντιστάθμισμα.

- Πλειστηριασμοί πτωχευτικό δίκαιο μόνον περιστασιακά απασχόλησαν τους επενδυτές.
- Ολο και περισσότερο οι ξένοι ανοίγουν το κεφάλαιο της ανάπτυξης και της συνακούλουθης πιστωτικής επέκατασης αφού αυτόν θεωρούν ως το μόνον τρόπο προκειμένου οι τράπεζες να περάσουν σε φάση κερδοφορίας.
- Μακροοικονομικά στοιχεία με βάση το ρυθμό ανάπτυξης αποτελεί μία από τις σχετικώς επίμονες ερωτήσεις των επενδυτών.

Οι παρουσιάσεις της J P Morgan πραγματοποιήθηκαν μια χρονική στιγμή που τα διεθνή funds διαμορφώνουν την στρατηγική τους και λαμβάνουν αποφάσεις για τα χαρτοφυλάκια.
Ο Ιανουάριος από αυτήν την άποψη είναι μήνας που έχει να προσδώσει μετοχικές επενδύσεις δεδομένου μάλιστα πως υπάρχει αξιολόγηση από την πλευρά της Fitch στις 24 Ιανουρίου δηλαδή την άλλη Παρασκευή.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης