Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στο πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Εβδομαδιαίες απώλειες -0,2% για Brent

Ήπια κέρδη στο πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Εβδομαδιαίες απώλειες -0,2% για Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +0,12%
(upd) Ήπια κέρδη σημείωσε σήμερα Παρασκευή (17/1) το πετρέλαιο, μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών, στον απόηχο της πτώσης που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε 0,43% στα 64,90 δολ. ανά βαρέλι και έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 0,2%, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,12% στα 58,59 δολ. ανά βαρέλι, αλλά εβδομαδιαίες απώλειες -0,8%.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020 υποχώρησαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 750 χιλ. βαρέλια.
Image
Παράλληλα, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κατά την περασμένη εβδομάδα, αγγίζοντας τα 13 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Όσον αφορά τα αποθέματα βενζίνης, σημειώθηκε άνοδος κατά 6,7 εκατ. βαρέλια, στα 258,3 εκατ. βαρέλια συνολικά, με τη αύξηση να είναι διπλάσια σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ανέφεραν αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 1,1 εκατ. βαρέλια.
«Ο επόμενος μεγάλος παράγοντας που βλέπω στον ορίζοντα είναι το κατά πόσον οι χώρες του ΟΠΕΚ+ θα θελήσουν να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή τους μετά από το πρώτο τρίμηνο του 2020», δήλωσε ο οικονομολόγος της OCBC Bank, Howie Lee, διευκρινίζοντας ότι «τα τρέχοντα επίπεδα των τιμών μπορεί να τους δώσουν κίνητρο ώστε να κάνουν κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης