Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Αντιμέτωπος με την ίδια του την προπαγάνδα για το μεταναστευτικό/προσφυγικό ο Μητσοτάκης

Σκουρλέτης: Αντιμέτωπος με την ίδια του την προπαγάνδα για το μεταναστευτικό/προσφυγικό ο Μητσοτάκης
Αυτό που χαρακτηρίζει την όλη διαχείριση του πρωθυπουργού για τον ΠτΔ είναι περισσότερο οι εντυπώσεις τόνισε ο κ.Σκουρλέτης
Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με την ίδια του την προπαγάνδα για το μεταναστευτικό/προσφυγικό διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αυτό που χαρακτηρίζει τη διαχείριση του θέματος της υποψηφιότητας του ΠτΔ είναι περισσότερο οι εντυπώσεις.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και ερωτηθείς για την ίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «από πλευράς κυβέρνησης είναι μια ομολογία λάθους».
«Έχουμε μια ομολογία λάθους σε αυτό το ζήτημα, στη κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.  
Δηλητηρίασε την πολιτική ζωή του τόπου για τους λαθρομετανάστες και έριξε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την ίδια του την προπαγάνδα.
Έχουμε μια ομολογία λάθους στη στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών».
«Όταν λες ότι είναι επιζήμια εθνικά μια συμφωνία και μετά ο ίδιος λες ότι πρέπει να εφαρμοστεί, αυτό σημαίνει ότι είσαι πολιτικά αναξιόπιστος.
Αν θεωρεί τη συμφωνία προδοτική σημαίνει ότι συμβάλλει στην προδοσία.
Σε ένα τόπο που έχει ταλαιπωρηθεί με εθνικούς διχασμούς, δεν παίζεις με αυτά τα ζητήματα.
Σε αυτά τα θέματα ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πόσο μικρή είναι η παρουσία του» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα της κας. Σακελλαροπούλου για το προεδρικό αξίωμα.
«Με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του, υπήρχαν συστηματικές διαρροές γύρω από διάφορα πρόσωπα.
Προσπαθούσε ο κ. Μητσοτάκης να δημιουργήσει κλίμα για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.
Αυτό δεν αφορούσε τους δημοσιογράφους, τα ονόματα δεν τα έβγαζαν από το στομάχι τους.
Αυτό το οποίο πραγματικά χαρακτηρίζει την όλη διαχείριση του Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα του ΠτΔ, είναι περισσότερο οι εντυπώσεις» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση για τα επεισόδια στις επανεκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι ο κ.Σκουρλέτης διερωτήθηκε αν «είναι σοβαρή ερώτηση από υπουργό να βγαίνει και να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε τίποτα για τον τσιμεντόλιθο».
«Είναι δυνατόν κανείς να υπερασπίζεται αυτό το πράγμα;
Χάνει τη σοβαρότητά του όταν θέλει να κάνει πολιτική με αυτόν τον τρόπο.
Είναι αυτονόητο αυτό, όπως αυτονόητο είναι οι πυροβολισμοί που πέφτουν στα γκέτο της δυτικής Αττικής.
Δεν άκουσαν τον υπουργό να καταδικάσει.
Έτσι θα κάνουμε πολιτική;» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις καταλήψεις.
«Όλες οι καταλήψεις δεν είναι της ίδιας μορφής.
Είναι διαφορετικό ένα κτήριο το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο του δημοσίου και πηγαίνουν νέοι άνθρωποι, είτε στεγάζουν μετανάστες που δεν μπορεί να τους διαχειριστεί το ελληνικό κράτος, είτε κάνουν άλλες ενέργειες, από το να πιάσουν και να καταλάβουν το δικό σου το σπίτι ή επιχείρηση.
Υπάρχουν καταλήψεις που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραβιάζουν το δικαίωμα της ιδιοκτησίας ή οτιδήποτε συμβαίνει που έχει να κάνει με παράνομες πράξεις, αλλά από την άλλη από τις αρχές δεκαετίας του ‘70 και μέχρι σήμερα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ως κοινωνικό φαινόμενο αυτό.
Ας αντιμετωπίσουμε το θέμα με το ειδικό του βάρος.
Δεν είναι θέμα κουλτούρας, είναι ένα γεγονός με διαφορετικές εντάσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο και διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Ο σχεδιασμός που συγκεντρώνουμε όλα τα φώτα και τις κάμερες και όλο το δυναμικό της αστυνομίας γύρω από τα Εξάρχεια αφήνει αφύλακτες τις υπόλοιπες γειτονιές. Για να κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης τον καουμπόι;» διερωτήθηκε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης