Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2019

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά +0,9%
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/1) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, παρά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και την υποχώρηση των ανησυχιών για το Brexit.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας υποχώρησαν κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,8% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά +0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,9% έναντι ετήσιας ανόδου +0,8% τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,6%.
Εφόσον εξαιρεθεί ο τομέας των καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,7%.
Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου αντιπροσωπεύουν το 19% των συνολικών πωλήσεων για τον Δεκέμβριο του 2019, γεγονός που αποτελεί άυξηση σε σύγκριση με το 18,6% του Νοεμβρίου.
Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, οι λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν κατά -1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ αντίθετα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης