Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022 η Le Pen

Γαλλία: Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022 η Le Pen
Η υποψηφιότητά της πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της, του «Εθνικού Συναγερμού» το 2021
Tην πρόθεσή της να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2022, ανακοίνωσε η πρόεδρος του «Εθνικού Συναγερμού» Marine Le Pen.
«Έλαβα την απόφασή μου», δήλωσε χθες Πέμπτη η Le Pen, η οποία προτείνει μια «σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της» και να δημιουργηθεί «εθνική ενότητα».
Η Le Pen πήγε στον δεύτερο γύρο στις εκλογές του 2017 αλλά έχασε από τον Emanuel Macron, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της προεδρίας του.
Εκτός από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που επιδιώκει κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, ο Μacron αντιμετωπίζει και την απεργία για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που μετρά ήδη 44 ημέρες, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Όπως επισήμανε η Le Pen, η υποψηφιότητά της πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της, του «Εθνικού Συναγερμού» το 2021, κάτι που, όπως είπε στο δίκτυο BFMTV το ανερχόμενο αστέρι του κόμματός της και ευρωβουλευτής, ο 23χρονος Jordan Bardella δεν θα είναι πρόβλημα.
Σχετικά με την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο Jardella απάντησε ότι αυτή στέλνει στη Γαλλία «ένα μήνυμα ελπίδας».
Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου η Le Pen επιδιώκει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά, ακόμη και από την κεντροαριστερά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης