Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Στηρίζουμε την απόφαση της ΕΕ για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης - Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Στηρίζουμε την απόφαση της ΕΕ για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης - Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας
Η Γερμανία διαμηνύει ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή και ελληνική θέση
Η Γερμανία στηρίζει την απόφαση της Ε.Ε. για τη «συμφωνία» Τουρκίας - Λιβύης, στο πλευρό της Ελλάδας, διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ράινερ Μπρόιλ, παρέπεμψε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 2019 σε ό,τι αφορά τη «συμφωνία» Τουρκίας-Λιβύης και τόνισε ότι ενδεχόμενη αποστολή οπλισμένων στρατευμάτων στην Λιβύη -όπως προβλέπεται από τη «συμφωνία»- θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων. 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε λάβει σαφή θέση και βεβαίως η Γερμανία στηρίζει πλήρως αυτήν την απόφαση στο πλευρό της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Μπρόιλ, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το εάν η παροχή στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία προς την Λιβύη, όπως προβλέπεται από τη μεταξύ τους «συμφωνία», θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων, επισήμανε: «Η θέση μας για το εμπάργκο όπλων είναι σαφής.
Δεν έχει αλλάξει κάτι με αυτήν τη συμφωνία.
Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή όπλων προς την Λιβύη.
Αυτό επιτηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη και σε αυτό το εμπάργκο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων.
Η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων παραβιάζει το εμπάργκο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης