Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά τριών εβδομάδων η στερλίνα μετά την πτώση στις λιανικές πωλήσεις της Βρετανία, στο -0,3% και τα 1,3038 δολ.

Κοντά σε χαμηλά τριών εβδομάδων η στερλίνα μετά την πτώση στις λιανικές πωλήσεις της Βρετανία, στο -0,3% και τα 1,3038 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,27% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 143,59 γεν ανά στερλίνα
Ήπιες πιέσεις δέχεται σήμερα Παρασκευή (17/1) η στερλίνα, μετά τα στοιχεία του Δεκεμβρίου για τις λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η στερλίνα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,3% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3038 δολ. ανά στερλίνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Παράλληλα, ο βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,27% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 143,59 γεν ανά στερλίνα, την ίδια στιγμή που το ευρώ ενισχύεται κατά +0,12% έναντι της στερλίνας, στις 0,8521 στερλίνες ανά ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι λιανικές πωλήσεις για τον Δεκέμβριο του 2019 της Βρετανίας υποχώρησαν κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,8% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά +0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,9% έναντι ετήσιας ανόδου +0,8% τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,6%.
Εφόσον εξαιρεθεί ο τομέας των καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,7%.
Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, οι λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν κατά -1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ αντίθετα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,6%.
Η πτώση των λιανικών πωλήσεων, σε μία περίοδο κατά την οποία καταγράφεται συνήθως άνοδος, αναμένεται να ενισχύσει τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας στην επόμενη συνεδρίαση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιανουαρίου.
Πλέον, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων από την Bank of England στην πρώτη συνεδρίαση του 2020 ανέρχεται πλέον στο 75%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης