Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθερά ανοδικά ο χρυσός (+0,67%) - Σε νέο ιστορικό υψηλό το παλλάδιο με κέρδη +2,70%

tags :
Σταθερά ανοδικά ο χρυσός (+0,67%) - Σε νέο ιστορικό υψηλό το παλλάδιο με κέρδη +2,70%
Συνεχή ιστορικά ρεκόρ καταρρίπτει το παλλάδιο
Άνοδο σημείωσε σήμερα Παρασκευή (17/1) η τιμή του χρυσού, μετά τα μεικτά πρόσημα που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την πορεία των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας, παρά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας την Τετάρτη, την ίδια ώρα που το παλλάδιο κατέκτησε ένα ακόμη ιστορικό υψηλό.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε άνοδο της τάξεως του +0,67% στα 1.560,95 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Εντυπωσιακή πορεία για το παλλάδιο, το οποίο ενισχύθηκε +2,70% για να διαμορφωθεί στο νέο ιστορικά υψηλό ρεκόρ των 2.236,50 δολαρίων.
Image
Παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο υπέγραψαν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, οι ΗΠΑ δε μείωσαν τους δασμούς που έχουν επιβάλει στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει «εμπόδια» στις επόμενες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι παρά την πτώση των προηγούμενων ημερών, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δεν πρόκειται να υποχωρήσει περαιτέρω, καθώς οι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που υπάρχουν εξακολουθούν να στηρίζουν τη θέση του χρυσού ως «ασφαλές καταφύγιο».
«Ο χρυσός απώλεσε ορισμένα από τα κέρδη που είχε σημειώσει μετά τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Edward Moya, προσθέτοντας ότι «η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση για τον χρυσό στηρίζεται από τη ζήτηση των κεντρικών τραπεζών, τους γεωπολιτικούς κινδύνους, τις εμπορικές εντάσεις και την πτώση του δολαρίου».
Ο ίδιος εκτιμά ότι «οι τιμές του χρυσού δε θα υποχωρήσουν περαιτέρω, καθώς οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο εξακολουθούν να παραμένουν κατά τη διάρκεια του χρόνου», ενώ εκτιμά ότι «οι τιμές του χρυσού θα συνεχίσουν να σταθεροποιούνται τις επόμενες εβδομάδες, εάν το πολύτιμο μέταλλο παραμείνει πάνω από τα 1.540 δολ. ανά ουγγιά αυτή την εβδομάδα».
Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα με τον άργυρο να ενισχύεται +0,79% στα 18,08 δολάρια, ενώ η πλατίνα κινήθηκε +2,68% υψηλότερα στα 1,028 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης