Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Η Ελλάδα έπρεπε να βρίσκεται στο Βερολίνο – Είναι πολιτικό πρόβλημα

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Η Ελλάδα έπρεπε να βρίσκεται στο Βερολίνο – Είναι πολιτικό πρόβλημα
«Είναι λάθος του κ. Μητσοτάκη που δεν έχει συγκαλέσει ήδη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως είχε προτείνει η Φώφη Γεννηματά», τόνισε ο Π. Χρηστίδης.
«Η απουσία της πατρίδας μας από τη διάσκεψη του Βερολίνου είναι πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό alpha 98.9.
Αφού υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πιο σημαντικό ζήτημα από τα εθνικά μας θέματα αυτή τη στιγμή, σημείωσε πως «η ουσία του ζητήματος είναι πως, όταν στο Βερολίνο βρίσκεται μέχρι και η δημοκρατία του Κονγκό, είναι θέμα το γιατί δεν βρίσκεται η Ελλάδα.
Είναι προφανώς θετικό το γεγονός ότι ο κ. Haftar ήρθε στην Ελλάδα χθες, είναι μια κίνηση η οποία έχει το συμβολισμό της, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να διασφαλίσει τα εθνικά της συμφέροντα είτε μέσω του στρατηγού Haftar είτε μέσω οποιουδήποτε τρίτου. Η Ελλάδα έπρεπε να εκπροσωπείται στο Βερολίνο σήμερα».
Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε πως είναι πολιτικό πρόβλημα το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι εκεί.
«Το τί δεν έκανε η κυβέρνηση μένει να το συζητήσουμε.
Εμείς πρέπει να δούμε τί έφταιξε και να μην ξαναγίνει.
Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούμε ότι δεν είναι όλα λεφτά και εξουσία, ούτε ποιος κάνει το καλύτερο trade αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας.
Η ΕΕ δημιουργήθηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να αντιμετωπίσει μια σειρά συμπεριφορών που είχαν αφετηρία τη Γερμανία τότε και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επαναληφθεί σήμερα όταν ο κ. Erdogan παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο διαρκώς και κάποιοι επιχειρούν να το καλύψουν προς ίδιο όφελος και για λόγους οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών.
Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να είναι ξεκάθαρο», υπογράμμισε.
Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο κ. Χρηστίδης, «πρέπει να ξέρουμε κι εμείς για να πάρουμε τα δικά μας μέτρα και να ξέρουμε πώς πρέπει να χειριστούμε από αυτό το ανυπόστατο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης, μέχρι μια σειρά άλλων ζητημάτων τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στην επικαιρότητα.
Είναι λάθος του κ. Μητσοτάκη που δεν έχει συγκαλέσει ήδη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως είχε προτείνει η Φώφη Γεννηματά».
Αναφορικά με την εκ νέου σύσταση υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι «η ΝΔ έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος με τη συγκρότηση κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης το παραδέχτηκε.
Αφενός τους είχαμε προειδοποιήσει, αφετέρου, δεν ακούσαμε τα σχέδια του για τα επόμενα βήματα .
Το ζήτημα είναι ότι αυτούς τους 6 μήνες έχουμε νεκρούς στη Μόρια, έχουμε αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και έχουμε μια Ευρώπη η οποία συνεχίζει να έχει κλειστά τα αυτιά της στα μεγάλα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουμε.
Έχουμε αναλάβει ένα τεράστιο βάρος ως χώρα υποδοχής, έχουμε κρατήσει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας και η Ευρώπη δείχνει να αποδέχεται και ότι κάνει ο κ. Ερντογάν, ο οποίος όποτε θέλει ανοίγει τη στρόφιγγα και αυξάνει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές».
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μια σειρά μέτρων τα οποία έχουμε καταθέσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο δημόσιο διάλογο», συμπλήρωσε.
Τέλος, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα  Σακελλαροπούλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως η πρόταση του πρωθυπουργού «έχει ιδιαίτερη σημειολογία για εμάς και για αυτό ακριβώς το λόγο ομόφωνα σε μια από τις συνεδριάσεις που έχουν κρατήσει λιγότερο από ποτέ στην Χαριλάου Τρικούπη αποφασίσαμε την στήριξη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.
Είναι μια εξαιρετική δικαστής με ακέραιο δημοκρατικό ήθος, επιστημονική γνώση αδιαμφισβήτητη και έχει πολύ πείσμα και θάρρος το οποίο φάνηκε καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης. επομένως η επιλογή για μας ήταν και εύκολη και γρήγορη».
Πρόσθεσε ότι «πληρεί τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το Κίνημα Αλλαγής και γι αυτό ακριβώς το λόγο ψηφίζουμε την κα. Σακελλαροπούλου».
«Πρέπει πολύ γρήγορα να αφήσουμε πίσω μας αυτό το οποίο ζήσαμε τις τελευταίες 20-25 μέρες με την ακατάσχετη ονοματολογία, μια πασαρέλα ονομάτων η οποία ούτε λειτουργεί, ούτε βοηθάει και σε τίποτα και να δούμε πώς προχωράμε στα πολύ μεγάλα ζητήματα τα οποία έχουμε μπροστά μας», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης