Στη Σαουδική Αραβία μεταβαίνει ο Κύπριος ΥΠΕΞ - Στο επίκεντρο των επαφών οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Στη Σαουδική Αραβία μεταβαίνει ο Κύπριος ΥΠΕΞ - Στο επίκεντρο των επαφών οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο
Ο Κύπριος υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud σε μια κρίσμη εποχή για την περιοχή της Μεσογείου
Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας μεταβαίνει σήμερα (18/1) ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη έπειτα από σχετική πρόσκληση του Σαουδάραβα ομολόγου του.
Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει αύριο Κυριακή (19/1) κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, με τον οποίο θα παρακαθίσουν στη συνέχεια σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας και οι προοπτικές περαιτέρω αναβάθμισής τους, οι σχέσεις ΕΕ – Σαουδικής Αραβίας, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, το Κυπριακό, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει  συναντήσεις και επαφές με αξιωματούχους της χώρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS