Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Καζάνι που βράζει μετά από μήνες ακυβερνησίας- Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Λίβανος: Καζάνι που βράζει μετά από μήνες ακυβερνησίας- Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία
Το κίνημα διαμαρτυρίας κατακρίνει την πολιτική τάξη στη χώρα την οποία κατηγορεί για διαφθορά και ανικανότητα και ζητά νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών
Σε βίαιες συμπλοκές με την αστυνομία εξελίχθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Βηρυτού, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τους τελευταίους τέσσερις μήνες οπότε και παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Hariri.
Το κίνημα διαμαρτυρίας, που συγκεντρώνει κυρίως τους νέους, κατακρίνει την πολιτική τάξη στη χώρα την οποία κατηγορεί για διαφθορά και ανικανότητα και αξιώνει μια κυβέρνηση αποτελούμενη από τεχνοκράτες και προσωπικότητες ανεξάρτητες από τα παραδοσιακά κόμματα.
Η οργή των διαδηλωτών όμως έγινε ακόμη μεγαλύτερη λόγω της γρήγορης επιδείνωσης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες και των δρακόντειων περιορισμών που επιβλήθηκαν στις αναλήψεις από τις τράπεζες, οι οποίες κατηγορούνται για συνέργεια με την κυβέρνηση.
Αυτό οδήγησε στις σφοδρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί μετά από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα παραίτησης του Hariri.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τις κύριες εισόδους του κοινοβουλίου, στην καρδιά της πρωτεύουσας Βηρυτού και επιτέθηκαν σε μέλη της μονάδας της αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών, που βρίσκονταν πίσω από οδοφράγματα και συρματοπλέγματα.
Οι διαδηλωτές, ορισμένοι με καλυμμένο το πρόσωπο, έριξαν πέτρες, οδοδείκτες και κλαδιά δέντρων. Μερικοί επιχείρησαν να σκαρφαλώνουν και να περάσουν τα συρματοπλέγματα.
Η αστυνομία διέλυσε το πλήθος χρησιμοποιώντας αντλίες νερού προτού ρίξει δακρυγόνα.
Σε ανακοίνωση στο Twitter, οι δυνάμεις εσωτερικής ασφαλείας επέκριναν τις "βίαιες" ενέργειες και κάλεσαν τους "ειρηνικούς διαδηλωτές να παραμείνουν μακριά από την περιοχή (...) για τη δική τους ασφάλεια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης