Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Sarraj: Ζητώ ανάπτυξη διεθνούς δύναμης και μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στη Λιβύη

Sarraj: Ζητώ ανάπτυξη διεθνούς δύναμης και μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στη Λιβύη
Ο Sarraj ζήτησε την ανάπτυξη «διεθνούς δύναμης προστασίας» στη Λιβύη σε περίπτωση που ο στρατάρχης Khalifa Haftar διατάξει την επανέναρξη των εχθροπραξιών
Την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στη Λιβύη ζητεί ο πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Λιβύης Fayez Al Sarraj με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα  Die Welt, την οποία παραχώρησε πριν από τη Διάσκεψη του Βερολίνου.
Ο Sarraj ζήτησε την ανάπτυξη «διεθνούς δύναμης προστασίας» στη Λιβύη σε περίπτωση που ο στρατάρχης Khalifa Haftar διατάξει την επανέναρξη των εχθροπραξιών.
Όπως σημειώνει ο Λίβυος Πρωθυπουργός, αν ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Haftar «δεν τερματίσει την επίθεσή του, η διεθνής κοινότητα θα έχει καθήκον να επέμβει αναπτύσσοντας διεθνή δύναμη προστασίας του λιβυκού άμαχου πληθυσμού (...) ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα εδώ και εννέα μήνες».
Σύμφωνα με τον Sarraj, η αποστολή θα πρέπει να τεθεί «υπό την αιγίδα του ΟΗΕ» και θα πρέπει να αποφασιστεί εάν θα συμμετάσχουν σε αυτή η ΕΕ, η Αφρικανική ‘Ενωση, ή ο Αραβικός Σύνδεσμος.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Λιβύης επικρίνει επίσης το επίπεδο της εμπλοκής των Ευρωπαίων ως τώρα.
Όπως αναφέρει «δυστυχώς μέχρι τώρα ο ρόλος της ΕΕ ήταν πολύ μικρός, παρότι ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη Λιβύη και παρότι είμαστε γείτονες και μοιραζόμαστε πολλά κοινά συμφέροντα».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης