Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Λάθος της Γερμανίας η μη πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου - Υπεύθυνη η στάση Μητσοτάκη

Θεοδωρικάκος: Λάθος της Γερμανίας η μη πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου - Υπεύθυνη η στάση Μητσοτάκη
«H χώρα μας παρεμβαίνει παντού για να προασπιστεί τα συμφέροντα της και να διασφαλίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Λάθος της Γερμανίας αποτελεί η μη πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για τη Διάσκεψη και την απουσία της χώρας μας από αυτήν, υπογράμμισε ότι η στάση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πατριωτική, υπεύθυνη και αποφασιστική.
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «η χώρα μας παρεμβαίνει παντού για να προασπιστεί τα συμφέροντα της και να διασφαλίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Περαιτέρω, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι κυβερνητικός στόχος είναι να επιδιώκει τη συναίνεση και τη μέγιστη δυνατή σύγκλιση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και κληθείς να απαντήσει γιατί δεν έγινε αυτό στην περίπτωση του νέου εκλογικού νόμου, είπε ότι θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο στην αρχή της τετραετίας και να θέσει καθαρούς όρους στο πολιτικό παιχνίδι, αντί του συνηθισμένου η εκάστοτε κυβέρνηση να φέρνει εκλογικό νόμο προς το τέλος της τετραετίας «κόβοντας και ράβοντας» στα μέτρα της ανάλογα με την πολιτική κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί τότε.
Εξήγησε ότι η κατάργηση της απλής αναλογικής γίνεται γιατί οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία, λέγοντας μάλιστα πως «αν κοιτάξουμε τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα θα διαπιστώσουμε ότι οι μόνες κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να σταθούν, προϋποθέτανε συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι δεν ήταν αυτή η εντολή του ελληνικού λαού».
Για τον εκλογικό νόμο, επεσήμανε ότι το μπόνους εδρών μπορεί να το πάρει και συνασπισμός κομμάτων, υπό όρους.
Ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε διπλές εκλογές, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Αναφορικά με το θέμα της διαφθοράς στο Δημόσιο, ο υπουργός αφού σημείωσε ότι διαχρονικά υπάρχουν τομείς του Δημοσίου που τα φαινόμενα της διαφθοράς είναι διαδεδομένα, είπε πως «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης