Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη της νέας παράνομης τουρκικής γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ

ΥΠΕΞ:  Απερίφραστη καταδίκη της νέας παράνομης τουρκικής γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ
Δριμύ κατηγορώ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας για τη νέα γεώτρηση στην Κύπρο 
Την απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα γεώτρηση της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Άγκυρα για επεκτατικές βλέψεις μέσω δημιουργίας τετελεσμένων αλλά υπενθυμίζει, πως οι παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Δεν εκπλήσσει η ανακοίνωση νέας παράνομης γεώτρησης από την Τουρκία εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε περιοχές αδειοδοτημένες σε ευρωπαϊκές εταιρείες.
Εντάσσεται στο πλαίσιο σωρείας  παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή, που εκτείνονται από εισβολή και κατοχή εδάφους, παραβιάσεις εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων, μέχρι παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων και αποπειρών σφετερισμού υποθαλάσσιων πόρων γειτονικών και μη χωρών της.
Κοινός τους στόχος είναι η εξυπηρέτηση επεκτατικών βλέψεων μέσω δημιουργίας τετελεσμένων επί του εδάφους.
Όπως έχουμε τονίσει, οι παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας, ακόμη και αν επαναλαμβάνονται παρά τη διεθνή κατακραυγή που προκαλούν, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, ούτε βέβαια δημιουργούν τετελεσμένα.
Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζονται απερίφραστα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης