Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Εκκληση Hariri για άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης για να σταματήσει η βία και η ακυβερνησία

Λίβανος: Εκκληση Hariri για άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης για να σταματήσει η βία και η ακυβερνησία
Μην χάνετε άλλο χρόνο για να ανοίξουν δρόμοι για οικονομικές και πολιτικές λύσεις
Έκκληση στα πολιτικά κόμματα του Λιβάνου έκανε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Saad al-Hariri ζητώντας τους να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση ώστε να δοθεί λύση τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν η χώρα.
Οι χθεσινές βίαιες διαδηλώσεις στο κέντρο της Δαμασκού με περισσότερους από 400 τραυματίες οδήγησαν τον Hariri, ο οποίος παραιτήθηκε από την εξουσία τον Οκτώβριο του 2019, να ζητήσει από τους πολιτικούς να "μην χάνουν άλλο χρόνο, να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση και να ανοίξουν δρόμους για οικονομικές και πολιτικές λύσεις".
Όπως τόνισε "στρατός, δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές πρέπει να παραμείνουν στον ίδιο κύκλο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα" ανέφερε σε δήλωσή του στο Twitter.
 
Βίαιες και αιματηρές οι διαδηλώσεις

Το βράδυ του Σαββάτου 18/1 και μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής 19/1 η Βηρυτός έγινε και πάλι το επίκεντρο των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία.
Άγνωστο παραμένει πως προκλήθηκε η πυρκαγιά στις σκηνές που έχουν στήσει οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου με πάνω από 370 άτομα να δέχονται μεταφέρονται σε νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην περιοχή του κοινοβουλίου και στην πλατεία των Μαρτύρων.
Έγιναν περίπου 30 συλλήψεις, όμως στη συνέχεια η εισαγγελία έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.
Πάντως, οι διαδηλωτές σε μηνύματά τους που αναρτήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 18/1 σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν σε νέες κινητοποιήσεις σήμερα, Κυριακή 19/1  κοντά στο κοινοβούλιο, την περιοχή από την οποία ξεκίνησαν τα χθεσινά επεισόδια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης