Πατούλης: Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια - Ξεκινάμε άμεσα να ανακυκλώνουμε με την υλοποίηση 8 δράσεων

Πατούλης: Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια - Ξεκινάμε άμεσα να ανακυκλώνουμε με την υλοποίηση 8 δράσεων
"Το δικό μας σχέδιο προβλέπει ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στην ανακύκλωση", τονίζει ο Γ. Πατούλης
Στα βήματα και τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να γίνει πράξη ο στόχος να δοθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων της, αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».
Υπογραμμίζει ότι «η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια» και παρουσιάζει οκτώ συγκεκριμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2020, έτος το οποίο έχει κηρυχθεί από την Περιφέρεια Αττικής ως έτος Ανακύκλωσης.
Μεταξύ αυτών είναι η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, η προμήθεια 10.000 καφέ κάδων και 66 απορριμματοφόρων, η ίδρυση Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης και η λειτουργία Help Desk στον ΕΔΣΝΑ, η προώθηση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, η δημιουργία 1.000 σημείων ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία (Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Αθλητικούς Χώρους, Εκκλησίες) και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης.
Όπως σημειώνει, «το δικό μας σχέδιο προβλέπει ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στην ανακύκλωση και σε καθολική κλιμακωτή εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή.
Το σχέδιο αυτό θα το παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση στις 29 Ιανουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο».
Αναφερόμενος στην απόφαση του Πρωθυπουργού να προτείνει την κα Α. Σακελλαροπούλου ως επόμενη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι είναι «μια πρόταση πρόκληση, ευθύνης και συναίνεσης, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την απόφασή του πρωθυπουργού να προχωρήσει την Ελλάδα μπροστά, προωθώντας μεταρρυθμίσεις στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και νέα πρόσωπα σε πολιτειακά αξιώματα, που σηματοδοτούν την αλλαγή που απαιτεί η ελληνική κοινωνία.
Πιστεύω ότι η κα Σακελλαροπούλου είναι μια άξια γυναίκα και επιστήμονας, που μπορεί να ανταποκριθεί στην ευθύνη του αξιώματος που θα αναλάβει».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι αντίθετη στη μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, απαντά πως «ως Δήμαρχος Αμαρουσίου αλλά και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έχω στο προηγούμενο διάστημα προχωρήσει σε διαβούλευση τόσο με τους πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου όσο και με τους Δήμους της Αττικής, σχετικά με το ζήτημα αυτό και η άποψη μου είναι ξεκάθαρη.
Είμαι υπέρμαχος της πολιτικής προσέλκυσης επενδύσεων κι ενίσχυσης της υγιούς επιχειρηματικότητας, αρκεί αυτό να μη γίνεται σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αττικής.
Η πρόσφατη, σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου υπηρετεί με συνέπεια κι ευθύνη την άποψη αυτή».
«Με τη συνεργασία της Κυβέρνησης, του Δήμου Αμαρουσίου και της Περιφέρειας Αττικής οφείλουμε να εργαστούμε και να διασφαλίσουμε τους όρους εκείνους που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση της επένδυσης χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη φυσιογνωμία της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων», καταλήγει ο κ. Πατούλης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS