Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγανάκτηση για το θάνατο Αμερικανού πολίτη στην Αίγυπτο εξέφρασε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στον Αιγύπτιο πρόεδρο

Αγανάκτηση για το θάνατο Αμερικανού πολίτη στην Αίγυπτο εξέφρασε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στον Αιγύπτιο πρόεδρο
Ο Αιγύπτοαμερικανός είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2013 ενώ βρισκόταν στο Κάιρο για διακοπές και πέθανε από προβλήματα υγείας
Την "αγανάκτησή" του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo στον πρόεδρο της Αιγύπτου 'Sisi μετά τον "τραγικό" θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη που ήταν φυλακισμένος στην Αίγυπτο από το 2013.
Ο 54χρονος Αιγυπτιοαμερικανός , o Mustafa kashem που έπασχε από διαβήτη και καρδιακά προβλήματα, πέθανε στις 13 Ιανουαρίου ενώ είχε αρχίσει απεργία πείνας και είχε ήδη σταματήσει τις τελευταίες ημέρες να τρέφεται με υγρά.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που συνάντησε τον Αιγύπτιο πρόεδρο στο Βερολίνο στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη, εξέφρασε την αγανάκτησή του για τον τραγικό θάνατο" του Αμερικανού πολίτη που κρατείτο στην Αίγυπτο Mustafa kashem.
Ο Pompeo είχε θέσει το θέμα αυτού του κρατουμένου στις αιγυπτιακές αρχές πριν από τον θάνατό του.
Ο Αιγύπτιος που πολιτογραφήθηκε Αμερικανός αφού μετανάστευσε στις ΗΠΑ είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2013, ενώ βρισκόταν στο Κάιρο για διακοπές.
"Είχε πάει να αλλάξει χρήματα σε ένα εμπορικό κέντρο" όταν στρατιώτες ζήτησαν να δουν τα χαρτιά του και "τον χτύπησαν και συνέλαβαν" μόλις είδαν αμερικανικό διαβατήριο, σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που εκπροσωπούν την οικογένειά του.
Καταδικάστηκε το 2018 σε 15ετή κάθειρξη για συμμετοχή σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ωστόσο η υπεράσπισή του διαβεβαιώνει ότι καμία απόδειξη που τον αφορούσε προσωπικά δεν παρουσιάστηκε σε βάρος του κατά τη διάρκεια της δίκης 700 και πλέον κατηγορουμένων.
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα 13 του μηνός τον θάνατό του μέσα στη φυλακή και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να εγείρουν ανησυχίες για τις επιδόσεις του Καΐρου στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης