Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oxfam: Περισσότερο πλούτο από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού διαθέτουν 2.153 δισεκατομμυριούχοι

tags :
Oxfam: Περισσότερο πλούτο από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού διαθέτουν 2.153 δισεκατομμυριούχοι
Οι κυβερνήσεις οφείλουν να εγγυηθούν ότι οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι θα πληρώνουν με δίκαιο τρόπο τους φόρους τους αναφέρει η Oxfam
Στο εντυπωσιακό συμπέρασμα ότι οι 2.153 δισεκατομμυριούχοι της υφηλίου διαθέτουν πλέον περισσότερα χρήματα από ό,τι το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού καταλήγει σε έκθεση της η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.
Όπως αναφέρει η Oxfam, η συγκέντρωση του πλούτου γίνεται σε βάρος πάνω απ’ όλα των γυναικών, «στην πρώτη γραμμή» των ανισοτήτων.
«Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς μελετημένες πολιτικές εναντίον των ανισοτήτων.
Οι κυβερνήσεις οφείλουν να εγγυηθούν ότι οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι θα πληρώνουν με δίκαιο τρόπο τους φόρους που τους αναλογούν», ανέφερε ο Amitabh Behar, διευθύνων σύμβουλος της Oxfam στην Ινδία, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη ΜΚΟ φέτος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos.
Σύμφωνα με την Oxfam, 2.153 πρόσωπα έχουν πλέον στα χέρια τους περισσότερα χρήματα από ό,τι οι 4,6 δισεκατομμύρια φτωχότεροι κάτοικοι του πλανήτη.
Εξάλλου, η περιουσία του 1%, των πλουσιότερων πολιτών του κόσμου, «αντιστοιχεί σε ποσό υπερδιπλάσιο του αθροιστικού πλούτου» των 6,9 δισεκατομμυρίων λιγότερο πλούσιων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, επισημαίνει η Oxfam, η οποία χαρακτηρίζει αυτή τη συγκέντρωση πλούτου «αδιανόητη».
Παράλληλα αναφέρεται ότι το 42% των γυναικών στον κόσμο δεν μπορεί να βρει δουλειά επί πληρωμή, «λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας της φροντίδας που παρέχει στο προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο», ενώ το ίδιο μπορεί να ειπωθεί μόλις για το 6% των ανδρών.
«Από το νοικοκυριό στην κουζίνα, στη συγκομιδή ξύλων, στην αναζήτηση νερού στις χώρες του νότου «η χρηματική αξία της απλήρωτης δουλειάς για τη φροντίδα που προσφέρουν οι γυναίκες 15 ετών και πάνω αντιστοιχεί σε 10,8 τρισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, δηλαδή ποσό τριπλάσιο από την αξία του τομέα της πληροφορικής και των ψηφιακών υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα», τονίζει η ΜΚΟ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 22 δισεκατομμυριούχοι έχουν στα χέρια τους περισσότερα από ότι όλες οι γυναίκες στην Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης